Federația Română de Canotaj a anunțat că medalia de aur în proba de dublu rame la feminin (W2-) a fost obținută de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu. 

La dublu rame masculin (M2-) aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. 

A treia medalie de aur a fost câștigată la proba de dublu vâsle de Ancuta Bodnar şi Simona Radis.

Medalii de bronz obținute

Tot sâmbătă, sportivii români au obținut medalii de bronz în proba feminină de patru rame. Echipajul a fost format din: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. 

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache sunt cei care au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europeanul de Canotaj de la München.

Citeste si: Ion Țiriac anunță un nou turneu WTA la București. În ce lună va avea loc

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x), format din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș au terminat cursa din Finala B pe locul doi și ocupă poziția 8 în clasamentul general.

Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au terminat cursa pe locul 4 din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x). Federația a mai transmis că aceștia vor concura în Finala B.

David Popovici s-a calificat în finală la Europene

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, s-a calificat în finala probei de 100 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma cu timpul de 46 sec 98/100, un nou record european pe care l-a stabilit în semifinalele care au avut loc vineri seara.

David Popovici, campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, a reușit să obțină în seara aceasta un record al Campionatelor Europene, mai exact 47 sec 20/100.

Citeste si: Anunțul momentului în Formula 1! Fostul campion mondial și-a anunțat retragerea la sfârșitul acestui sezon

Vechiul record european aparţinea rusului Kliment Kolesnikov (47 sec 11/100), din 28 iulie 2021 (JO de la Tokyo). Al doilea timp din semifinale a fost reuşit de maghiarul Kristof Milak, 47 sec 76/100.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Finala probei de 100 m liber va avea loc sâmbătă.

13 august 2022, de la ora 19:22, ora României.

Recordul mondial al probei este deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie formată din 11 sportivi, printre care se află și David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Citeste si: David Popovici a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si