Close sidebar
Close sidebar

Efectele teribile ale furtunii. Paduri intregi din Romania, rase de pe fata pamantului

Copaci de zeci de metri inaltime, smulsi cu totul din radacina de rafalele de vant. Este peisajul dezolant din padurile din tot judetul Suceava, unde peste 30.000 de hectare au fost rase de pe fata pamantului. A fost prapad in 12 localitati. Brosteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza,Vama, Frasin, Malini, Rasca, Falticeni si Pojorata.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Acest versant de aici din Pojorata a fost despadurit de o furtuna care s-a abatut asupra localitatii saptamana trecuta, arborii au fost pusi la pamant in doar cateva secunde”, scrie Digi24.

„Suprafata totala afectata e, in fond forestier de stat, de aproximativ 23.700 de hectare”, spune Mihai Gasparel, inspector sef Garda Forestiera Suceava.

In plus, au fost distrusi alti 56.000 de metri cubi de pe 7.000 de hectare din paduri private. Valoarea pagubelor se ridica la 18 milioane de lei.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Arbori de peste 20 de metri inaltime au fost pur si simplu smulsi din radacina si doborati la pamant. Crengile au fost rupte de vantul puternic si aruncate pe traseul destinat turistilor.

Echipele de la Ocolul Silvic Iuliu Moldovan din Arad inca nu au contabilizat toate pagubele

„La ora asta, undeva la 500 de hectare”, spune Gelu Zdrengea, purtator de cuvant Directia Silvica Arad.

Turistii sunt avertizati sa nu se aventureze in zonele unde sunt copaci cazuti

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI