S-a lepadat fara sa clipeasca de jobul bine platit ca sa traiasca viata dupa propriile reguli in paradis.

Si-a regasit linistea in salbaticie, pe o plaja din Zanzibar. "Eu mi-am dorit mult o experienta internationala. Imi doream sa plec de acasa si sa cunosc alte nationalitati, modalitati de lucru. E un loc minnat. Un paradis. Cum e si in poze e si aici", spune Larisa.

Tanara e asistent manager la un resort exotic, ridicat in pustietate tot de romani.
Simona era studenta cand, impreuna cu un prieten, organizau excursii cat mai ieftine pe insule indepartate. Asa au ajuns la Oceanul Indian.

S-au indragostit atat de tara de acest loc incat au refuzat sa mai plece. Afacerea a inceput cu un concept hipiot, oferind cazare cu cortul. "Iar in 2017 am construit toata partea asta de bungalouri-.. inainte nu era nimic.. era padure.... era un fel de camp. Oamenii sunt sociabili, primitori, zambesc tot timpul, dar cel mai greu a fost sa lucram cu ei, pentru ca in primii ani veneam ca turisti", spune Simo.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Angajatorii din România caută specialiști! Vezi ce job-uri poți găsi la târgul de job-uri din București!

Cu multa rabdare... i-au educat pe bastinasi si i-au scos din saracia in care se zbateau sa supravietuiasca.

Steven are 29 de ani si e barman. A invatat sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi in materie de cocktailuri. "Am multi prieteni din Romania.

Iti place sa lucrezi pentru ei? Da. Poate intr-o zi voi merge sa lucrez in Romania. De ce? Imi plac oamenii", explica Steven.

La cati turisti romani trec pe aici era inevitabil sa nu invete sa faca si mamaliga. In urma cu cativa ani nici macar nu indraznea sa spere la o pereche incaltaminte.
Acum viseaza ca intr-o zi ar putea avea propriul restaurant. "Viata noastra s-a schimbat. Pot sa spun ca inainte umblam desculti. Acum luam incaltamintea si ne uitam ca la ceva normal", explica Alex.

Citeste si: O doctoriță din Suceava a fost dată afară după ce tatăl unei paciente a fost sunat de managerul Spitalului Județean

Din pacate, saracie exista pe insula. De aceea, romanii care traiesc aventura vietii lor in Zanzibar incearca sa schimbe comunitatea.

Au inceput sa construiasca drumuri asfaltate in Africa, dar atentia se indreapta mai ales spre copii. Ii ajuta cu rechizite si ii duc in excursii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si