Close sidebar
Close sidebar

Electrica, acuzată de un client că i-ar fi scumpit gazele de șapte ori mai mult ca până acum

Un client a acuzat Electrica de faptul că vrea să îi scumpească gazele de șapte ori. ANRE spune că nu are competențe pe stabilirea prețurilor.

Alexandra Bercea,

Electrica acuzată de un client că ar fi scumpit gazele de șapte ori

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit  contractului actual, pentru furnizarea gazelor naturale, clientul are un preț de 0,10266 de lei/kWh, incluzând aici tarifele de transport și distribuție.
La acesta se adaugă un abonament de 0,14 lei pe zi pentru fiecare loc de consum.  aceste sunt fixe până la 31 decembrie 2021. 

Electrica dă vina pe evoluția prețurilor de pe bursele de profil, în vreme ce ANRE spune că nu poate interveni pe prețuri.

Citeste si: Poștașii vor citi contoarele la energie electrică pentru cel puțin 24 de luni

Care este notificarea furnizorului?

Consumatorul a declarat că în data de 29 noiembrie 2021 a primit o informare pe e-mail de la Electrica Furnizare, în care se specifică faptul că se modifică prețul furnizării

gazelor naturale și valoarea abonamentului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Prețul gazelor ajunge la 0,71779 de lei/kWh, incluzând tarifele de transport și distribuție incluse. Prețul abonamentului ar urma să fie 0,52 de lei pe zi pe fiecare loc de consum.
Citeste si: Primarul general al Capitalei, discuții cu Termoenergetica despre situația sistemului de termoficare

„Creșterea este enormă, de aproximativ șapte ori''

Clientul s-a arătat  nemulțumit de „oferta” Electrica: „Creșterea este enormă, de aproximativ șapte ori, și neacceptabilă într-o relație contractuală între furnizor și client, într-o perioadă atât de scurtă”.

Potrivit contractului, prețurile se pot modifica la inițiativa furnizorului, semestrial, în funcție de evoluția prețurilor sau a altor tarife.

Majorarea gazelor, fenomen global

Explozia prețurilor gazelor naturale nu este un fenomen specific doar României, ci al întregii Uniuni Europene, manifestându-se chiar la nivel mondial.

Aceasta este o consecinţă directă a creșterii prețului cu care furnizorii cumpără energia electrică/gazele naturale de pe piața angro.



Citeste si: Românii vor primi două facturi la energie în luna decembrie

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI