Close sidebar
Close sidebar

Euro 2020. Tragedie pentru o familie de români din Belgia. Copil de 8 ani, înecat în iaz în timp ce părinții se uitau la meciul cu Rusia

Tragedie pentru o familie din români din Belgia. un copil de doar 8 ani s-a înecat într-un iaz în timp ce părinții săi se uitau la meciul Belgia - Rusia de la Euro 2021.

Razvan Ilie,

Tragedie în timpul meciului Belgia - Rusia de la Euro 2020 [Sursa foto: HLN.be]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ceea ce ar fi trebuit să fie o seară distractivă, cu un meci la Euro 2020, s-a încheiat cu o tragedie pentru o familie de români din Flandra de Est, informează presa belgiană. Familia se afla la barul Vissershof din Erpe-Mere, lângă Aalst, pentru a urmări pe un ecran mare meciul Belgia-Rusia de la Euro 2021. 

Tragedie în timpul meciului Belgia- Rusia de la Euro 2020

Cafeneaua este situată lângă un iaz mare folosit de pescari, potrivit VRT.be. Băiețelul de 8 ani se juca afară cu sora lui și cu alți copii. La un moment dat, sora lui David a observat că fratele ei lipsește și i-a alertat pe părinți.

Citeste si: Un alt incident medical cutremură EURO 2020. S-a prăbușit în timpul meciului Anglia-Croația și este "în stare critică"

Primarul din Erpe-Mere, Hugo De Waele, a declarat pentru VRT News că pantofii băiatului și o minge au fost găsite lângă malurile bazinului de pește. La fața locului au fost chemați polițiștii, pompierii și paramedicii.

Tragedie în timpul meciului Belgia- Rusia de la [Sursa foto: HLN.be]

"Ne-am temut de cel mai rău. Din păcate, scafandrii Serviciului de Pompieri au găsit în cele din urmă cadavrul băiatului în mijlocul iazului.

Doctorii au încercat manevrele de resuscitare, dar încercările nu au avut succes", a declarat primarul De Waele.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Autoritățile judiciare belgiene spun că moartea a fost un accident tragic. Purtătorul de cuvânt al autorităților judiciare flamande din Est, Annelies Verstraete, a declarat pentru VRT News că „nu există indicii privind implicarea unei terțe părți în moartea băiatului”.

Citeste si: VIDEO- Doi copii, frățiori, și un bătrân au fost uciși cu sălbăticie

O minge care plutea pe apă a fost primul indiciu că băiețelul dispărut putea să fi căzut în iaz. Imediat au început căutările. Cei prezenți și-au plasat mașinile cu farurile spre lac astfel încât acesta să fie iluminat suplimentar. Din păcate, nu era nici o urmă a băiatului, iar descoperirea făcută de scafandri pe fundul apei a adus vetea neagră pentru familia celui mic.

Părinții lui David, un bărbat din localitatea Aalst și mama de origine română, sosiseră la terasă mai devreme în acea seară, în jurul orei 18.30. „Am băut împreună”, spune Helie Closse, o bună prietenă a familiei. „Cei doi copii au fost unul lângă celălalt toată seara.”, spune Close. Băiețelul avea un handicap mintal și îi era mai greu să vorbrască: „Sora lui de 11 ani a avut mereu grijă de Davidi”, mai spune femeia.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Părinții au primit asistență medicală pe marginea iazului. „Este un accident foarte nefericit.”, a declarat procurorul din Flandra de Est duminică după-amiază.

Sursa foto

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI