Close sidebar
Close sidebar

Euro 2024. Nu s-a mai văzut așa ceva în istoria Campionatului European până azi! Ce a realizat un star de la Liverpool în meciul Ungaria - Elveția

Al doilea meci de la Euro 2024, Ungaria - Elveția, încheiat cu scorul 1-3, a adus o premieră în istoria Campionatelor europene, competiție veche de 60 de ani!

Sorin Negru,

Record la EURO stabilit de senzația Ungariei, Dominik Szoboszlai

[Sursa foto: UEFA.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Euro 2024, a doua zi, 15 iunie. Selecţionata Elveţiei a învins, sâmbătă, la Koln, formaţia Ungariei cu scorul de 3-1 (2-0), în al doilea meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal- EURO 2024 din Germania.

Citește și: Ce schimbări de regulament aduce EURO 2024. Meciuri mai scurte, cartonașe galbene pentru dialogul cu arbitrul, decizii VAR explicate pe ecrane uriașe

Elveţia, fosta adversară a României din preliminariile Euro 2024, a făcut un pas către optimile de finală, prin victoria fără mari probleme în fața Ungariei.

Au marcat Kwadwo Duah (min 12), Michel Aebischer (45) şi Breel Embolo (90+3), pentru Elveția, iar golul de onoare al echipei antrenate de Marco Rossi a fost reușit de Barnabas Varga (min 66).

Cele mai importante lucruri despre istoria EURO

Competiția inițiată în anul 1958 a fost câștigată de câte trei ori de Germania și Spania, fiind urmate de Italia și Franța cu câte două trofee.

Alte șapte naționale au în vitrină câte un trofeu „Henri Delaunay”, acesta fiind denumit după cel care a venit cu idea formării acestui turneu, încă din anii 1920.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Euro 1960. Ediția inaugurală purta numele de Cupa Națiunilor Europene și a avut la start doar patru selecționate: Franța, care a fost și gazda primei ediții, Yugoslavia, Uniunea Sovietică și Cehoslovacia.

Finala, disputată pe Parc des Princes din Paris, a fost câștigată de URSS cu 2-1, după prelungiri.

Euro 1964. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat în Spania, gazdele reușind să își treacă în palmares primul titlu european după ce au învins în finală URSS-ul, scor 2-1.

Pe lângă cele două naționale, au mai participat Ungaria și Danemarca.

Euro 1970. A fost prima ediție sub titulatura de Campionat European. Italia a găzduit turneul și a câștigat titlul continental după ce a trecut în semifinale de URSS.

Scorul a fost egal, 0-0, astfel încât câștigătoarea a fost stabilită după ce … s-a dat cu banul, potrivit FRF.ro. „Azzurii” au mers mai departe, iar în finală, sau finale mai bine spus, au întâlnit Iugoslavia. După 1-1 în primul meci, italienii s-au impus la rejucare, scor 2-0!

Euro 1992. A noua ediție a turneului final, găzduit de Suedia, a produs și una dintre cele mai frumoase momente ale fotbalului. Invitată la turneu cu 10 zile înainte de start, în urma descalificării Iugoslaviei,  Danemarca  a reușit un parcurs admirabil, încununat cu trofeul continental!

Danezii au învins Germania în finală cu 2-0, reușind să elimine în semifinale deținătoarea titlului la acea vreme, naționala Olandei! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI