Close sidebar
Close sidebar

Evacuările din Ucraina, sub noi bombardamente

Cu toate că Rusia a fost de acord să permită evacuarea civililor din fața războiului în mai multe orașe din Ucraina, în cursul zilei de marți, presa ucraineană și cea occidentală notează că evacuările au loc sub noi bombardamente ale forțelor armate ruse, cum s-a întâmplat și zilele trecute, când zeci de civili au murit în timp ce se aflau pe coridoarele stabilite de comun acord cu rușii.

Sorin Negru,

Evacuări dificile din orașele Mariupol și Irpin, care au cunoscut lupte grele în ultimele zile  

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Forțele ruse au bombardat, marți, o rută de evacuare din orașul asediat Mariupol, aflat în sud-estul Ucrainei, informează BBC News. Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a declarat că forțele ruse atacau coridorul umanitar dintre Mariupol și Zaporizhzhia, la 225 km spre nord-est.

Citeste si: Kievul, tot mai aproape de asediu

Opt camioane și 30 de autobuze sunt pe drum, marți în jurul prânzului, pentru a livra ajutor umanitar orașului și pentru a evacua civilii în Zaporizhzhia, a spus oficialul de la Kiev. Civilii locuiesc în Mariupol fără apă curentă sau curent electric de aproape o săptămână, iar mâncarea se epuizează rapid.

Acuzații din partea ministrului Apărării de la Kiev

Ministerul ucrainean al Apărării a acuzat marţi partea rusă că nu respectă culoarul umanitar la Mariupol, port asediat în sud-estul Ucrainei, în a 13-a zi a invaziei ruse.

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi. Prețul benzinei a depășit 8 lei pe litru

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Inamicul a lansat un atac exact în direcţia culoarului umanitar", a denunţat ministerul pe pagina sa de Facebook, declarând că armata rusă "nu a lăsat copiii, femeile şi persoanele vârstnice să părăsească oraşul".

Citeste si: Un prezentator rus a dispărut de la TV, după ce a făcut o postare împotriva războiului

"Pentru evacuarea civililor din Mariupol pe o singură rută, apărătorii oraşului au luat o serie de măsuri: drumurile au fost curăţate de mine, au fost îndepărtate baricadele etc. Totuşi, ocupanţii nu au lăsat copiii, femeile, bătrânii să iasă din oraş. Inamicul a lansat un atac în direcţia coridorului umanitar", se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres.

Tentative de evacuare a circa 300.000 de civili din Mariupol au eşuat în repetate rânduri în ultimele zile, Kievul şi Moscova acuzându-se reciproc de aceasta.

Evacuări dificile din Irpin

Oamenii evacuează, de asemenea, Irpin, un oraș din vestul Kievului, care a cunoscut lupte grele în ultimele zile.

Evacuarea populației orașului prin satul Romanivka către orașul Kiev continuă, a declarat șeful regiunii, Oleksiy Kuleba. Până la ora 9:30, peste 150 de persoane au fost evacuate, a adăugat el.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Criza alimentară bate la ușă? Ne îndreptăm către o explozie a prețurilor, avertizează specialiștii

„Agresorul împiedică evacuarea populației. În decurs de o zi, cei care au reușit să ajungă la locul de adunare au ieșit singuri din Irpin. Acum raionul se pregătește pentru o evacuare pe scară largă și livrarea de ajutor umanitar", a mai precizat oficialul ucrainean.

Peste 2 milioane de ucrainieni au plecat din țară de la debutul războiului 

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI