Close sidebar
Close sidebar

Everestul nu mai este cel mai inalt munte din lume! S-a descoperit un alt varf muntos mai inalt ca acesta! Are cu 2.000 de metri mai mult!

O noua descoperire facuta de catre cercetatori arata ca muntele Everest nu este cel mai inalt versant din lume asa cum s-a stiut pana acum.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform cercetarilor si a masuratorilor efectuate, cel mai inalt munte din lume este Chimborazo din Ecuador. Cum s-a ajuns la aceasta concluzie? Cercetatorii au descoperit ca distanta de la centrul Pamantului, prin crsuta ridicata, pana la varf, Everestul are 8.848 de metri, in timp ce muntele Chimborazo masoara 11.016 metri, cu 2.168 mai mult decat inaltimea Everestului.

Totusi, acest munte masoara doar 6.268 de metri deasupra nivelului marii si nu ar putea sa bata Everestul decat in situatia in care apa din jurul lui s-ar evapora.

muntele Chimborazo Cei de la descopera.ro mai noteaza ca in aceste conditii, si muntele Mauna Kea, un vulcan adormit de pe insula Hawaii ar fi mai inalt ca Everestul cu o inaltime totala de 9.330 de metri, dar si acesta are doar 4.207 metri deasupra nivelului marii.

Pana cand apele vor seca sau nivelul lor va cobori enorm, Everestul ramane in continuare consemnat ca cel mai mare munte din lume.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii sunt prea speriați să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. Ce au aflat când au citit cronicile istorice- antena3.ro

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI