"Medic! Cred ca mi-au pocnit ligamentele. Cred ca s-a intamplat cand m-am aplecat cu genunchiul. Cred ca e ruptura! Mi-a plesnit genunchiul", a spus Andrei Stoica.

Colegii sai, Vladimir si Giani l-au luat in carca si l-au condus spre medici.Spre seara, Andrei Stoica s-a intors la echipa lui cu piciorul bandajat si vizibil umflat.
"Piciorul pot sa il pun jos, dar nu pot sa il indrept.

Il duc pe maxim, dar dupa aia ma tine ceva...", a mai declarat el.

Un genunchi umflat si dureros, asa cum a patit Andrei, poate avea mai multe cause. Iata cele mai commune probleme care pot aparea, intr-un astfel de caz:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

1. Leziunile la genunchi

Un traumatism la oasele, ligamentele, tendoanele, cartilajul articular ale genunchiului poate provoca dureri şi umflături. Leziunile grave duc la apariţia unor fluxuri foarte mari de sânge în articulaţia genunchiului, ceea ce duce la umflarea, încălzirea şi rigiditatea genunchiului.

2. Osteoartrita la nivelul genunchiului
Degenerarea cartilajului articulaţiei genunchiului poate cauza o supraproducţie de lichid articular, ducând la inflamarea genunchilor.

Un genunchi umflat din cauza osteoartritei genunchiului este, de obicei, însoţit de durere.

3. Bursita septică şi non-septică
De-a lungul corpului, există nişte saci mici şi subţiri, umpluţi cu lichid, care protejează articulaţiile. Un genunchi inflamat poate avea un astfel de sac cu exces de lichid, provocând apariţia apei la genunchi.

4. Guta
Atacul de gută este definit ca o acumulare dureroasă de cristale microscopice de acid uric la nivelul articulaţiilor. Inflamarea genunchilor poate să apară rapid şi să fie acompaniată de durere, roşeaţă şi căldură. Aproximativ jumătate din cazurile de gută afectează degetele mari de la picioare, iar în alte cazuri este vorba de genunchi, încheietura mâinii sau degetele de la mâini.

5. Artrita reumatoidă
Aceasta este o boală autoimună, care afectează mucoasa delicată a articulaţiilor şi care poate duce la inflamarea genunchiului, rigiditate, durere, sensibilitate şi roşeaţă. Simptomele apar de multe ori pe ambele părţi ale corpului. Cu toate că la nivelul genunchilor pot apărea simptome, mâinile, încheietura mâinilor şi picioarele sunt mai des afectate de artrita reumatoidă.

6. Chisturile Baker
Inflamaţiile din spatele genunchiului pot indica prezenţa unui chist Baker. Chistul poate avea şi alte simptome sau poate fi însoţit de durere şi rigiditate.

7. Artrita septică
Bacteriile sau alte microorganisme pot penetra mucoasa delicată care înconjoară articulaţia genunchiului, infectând articulaţia şi determinând apariţia puroiului. Umflarea bruscă a genunchiului, durerile intense de genunchi şi febra sunt semnele artritei septice.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si