Cele mai potrivite vacanțe pentru luna noiembrie 2023 sunt cele în țările unde temperaturile sunt mai ridicate. Specialiștii spun că destinațiile exotice sunt la mare căutare, iar prețurile lor nu sunt tocmai ridicate, raportând costurile la ceea ce se oferă. Desigur, prețul poate varia foarte mult și în funcție de momentul achiziționării biletelor de avion, dar și al rezervării camerei de cazare.

Sfaturi de călătorie pentru luna noiembrie 2023

Antreprenorul în turism, Răzvan Pascu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro  despre cele mai potrivite destinații pentru luna aceasta, dar și despre costurile unor astfel de vacanțe. Printre locurile ideale se numără Spania, Egiptul sau Dubaiul, deoarece temperaturile sunt perfecte pentru plimbări în aer liber.

”Dacă vorbim de o lună noiembrie obișnuită, cu temperaturi spre 0, aș zice că potrivite sunt destinațiile de plajă sau cu temperaturi mai ridicate, cum ar fi Tanzania-Zanzibar, Mexic sau țări din America de Sud. Mai apropiat ar fi Dubai. Aș merge și în Sicilia sau în sudul Spaniei sau Portugaliei, ori în Egipt sau Tunisia. Eu tocmai am încheiat acum un circuit în Brazilia-Argentina și a fost minunată vremea, ideală pentru un periplu de două săptămâni prin două țări foarte frumoase, dacă doriți ceva exotic. În această perioadă in emisfera sudică este primăvară și temperaturile sunt perfecte”, a spus Răzvan Pascu.

Răzvan Pascu

Răzvan Pascu - antreprenor în turism

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: EXCLUSIV- Cât costă un bilet către Țara Fericirii, locul unde statul e preocupat de bunăstarea cetățenilor: ”E unică în lume. Oamenii sunt reali, autentici și foarte spirituali”

Cât costă o vacanță într-o destinație exotică în luna noiembrie?

Și Mexicul este o destinație foarte căutată de turiști atunci când vine vorba de o vacanță în luna noiembrie.

De altfel, mulți aleg această țară datorită Zilei Morților- Día de Muertos, o sărbătoare cu numeroase tradiții și obiceiuri interesante.

”Săptămâna asta încep un alt circuit cu un grup de turiști în Mexic, întrucât la început de noiembrie are loc celebra sărbătoare Dia de Los Muertos, un spectacol de culori, energie bună, muzică și dansuri prin care mexicanii îi sărbătoresc pe cei trecuți în lumea de dincolo, dar într-un mod foarte vesel. Iar la final de luna plec pentru a 15-a oară cu grupuri de turiști în safari, în Tanzania continentală, iar apoi mergem la relaxare pe plajele exotice din Zanzibar. Fac asta de ani de zile și niciodată nu am dus lipsă de turiști, oamenii chiar își doresc astfel de destinații când la noi e urât afară”, a precizat antreprenorul în turism.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zanzibar

Zanzibarul este o destinație la mare căutare de turiști în luna noiembrie.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023: Un nou weekend prelungit pentru români. Cinci idei de destinații din România pentru această perioadă

Prețurile pot varia foarte mult în funcție de destinația aleasă, dar și de activitățile pe care ni le dorim.

Însă, pentru o vacanță de tip all inclusive, prețurile încep de la 3000 de euro de persoană și pot crește în funcție de complexitatea pachetului ales.

”Când vorbim de costuri, discuția e mai amplă, pentru că depinde unde mergi, depinde unde te cazezi, ce ai inclus. La noi excursiile tip sejur, cu all inclusive, încep cam de la 3000 euro de persoana, iar în prețul acesta de obicei ai inclus transportul cu avionul, cazarea all inclusive, transferurile de la aeroport și ceva excursii, plus însoțitorul de grup, ghid local, bacșișurile pentru șoferi și ghizi. Desigur, pentru circuite complete de două săptămâni vorbim și de 5000-6000 de euro de persoană”, a explicat Răzvan Pascu.

În general, în anul 2023 s-au înregistrat creșteri de prețuri în domeniul turismului. În special, biletele de avion și cazările s-au scumpit foarte mult, comparativ cu anii de dinainte de pandemia de Covid-19.

”Sunt mai scumpe călătoriile în general, în ultimul an, post-pandemie, dar momentan nu am observat scumpiri pe care să le pot asocia direct cu războiul din Israel. S-au scumpit și biletele de avion, însă cazările la hotel s-au scumpit exagerat de mult”, a adăugat Răzvan Pascu.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Zanzibar

Turiștii preferă să meargă în vacanțe exotice în luna noiembrie 2023.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: EXCLUSIV- Cum arăta Israelul cu două zile înainte de atacurile Hamas. Dezvăluirile unui cuplu din timpul vizitei lor: ”Un grup de români se boteza în râul Iordan”

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în primele 5 luni ale anului 7,271 milioane de turiști români au plecat în vacanțe, o creștere cu aproximativ 20% față de anul trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si