Close sidebar
Close sidebar

Exploratorii au descoperit cea mai adanca pestera subacvatica din din lume. Ce pericole ii pandesc pe cei care intra in abisul din Cehia

Echipa de exploratori condusa de scafandrul polonez Krzysztof Starnawski sustine ca a descoperit cea mai adanca pestera subacvatica din lume, in Cehia.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Echipa de cercetatori, sub comanda lui Krzysztof Starnawski, a reusit sa coboare un robot telecomandat pana la 404 metri in Pestera Hranice, din Republica Ceha, declarata cea mai adanca pestera subacvatica din lume.

Krzysztof Starnawski sustine ca aceasta caverna este si mai adanca, insa lungimea cablului, prin care era controlat robotul, nu i-a permis sa coboare si mai mult.

"M-am simtit ca un Columb al secolului XXI", a spus scafandrul, care a reusit sa se scufunde el insusi pana la adancimea de 200 de metri.

Explorarea abisului din Cehia este dificila din cauza noroiului, a temperaturii apei si a compozitiei acesteia, care afecteaza atat echipamentul, cat si pielea. Starnawski spune insa ca merita toate riscurile, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Hranicka Propast: 217m from Starnawski on Vimeo.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI