Administrația orașului spune că uzina de avioane Antonov a fost vizată de un bombardament, iar imaginile de pe rețelele de socializare arată un incendiu și coloane de fum.

Fabrica de avioane Antonov, de lângă Kiev, vizată de bombardamente ale armatei ruse

Fabrica de avioane Antonov este situată într-o zonă industrială, la aproximativ 10 kilometri de centrul orașului Kiev. Administrația orașului spune că serviciile de urgență se află la locul exploziei, conform  BBC.

Citeste si: Un ucrainean a încercat să treacă granița costumat în femeie. Bărbatul a fost reținut imediat de polițiștii români

Luni dimineață,  un bloc de locuințe din capitala Ucrainei, Kiev, a fost lovit de un obuz al armatei ruse, clădirea de 9 etaje fiind cuprinsă de flăcări. Potrivit ultimelor informații furnizate de Serviciul de Urgență al Ucrainei, atacul s-a soldat cu 2 morți și 3 răniți care au fost transportați la spital. Alte 9 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Pierderile Rusiei în război încep să se adune 

Peste 12.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați în primele 19 zile ale războiului din Ucraina, anunță luni armata Ucrainei.

Citeste si: Imaginea care a făcut înconjurul lumii. O fetiță din Kiev a fost fotografiată cu o acadea și cu o pușcă în mână

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit acesteia, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă, din 24 februarie, de când Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina, și până vineri, inclusiv:

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Similar, și Rusia pretinde că a reușit să producă pagube masive Ucrainei în primele 18 zile de război.

De partea cealaltă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că 31 de grupuri tactice formate din batalioane rusești au fost puse în incapacitate de luptă.

„Pierderile armatei ruse sunt cele mai mari din ultimele decenii”, a spus președintele Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si