Luna Plină pentru luna august va avea loc chiar la începutul acesteia, mai exact pe data de 1. Luna Nouă va avea loc mai târziu, miercuri, pe data de 16 august. 

Citește și: Horoscop 25 iulie 2023: Cea mai frumoasa zi din viața acestei zodii

Luna apare pe cer sub forme diferite, în funcție de „faza” sa, de la Lună Nouă la Lună Plină, prin lunile „în creștere” și „în descreștere”, în funcție de pozițiile relative ale Soarelui, Pământului și Lunii. 

Luna Plină și Luna Nouă în august, 2023

 Dacă Luna se află pe partea opusă a Pământului față de Soare, atunci cea mai apropiată parte a lunii va fi luminată.  

    1. „Luna Sturion” sau „Luna Plină a Sturionului” este Luna Plină de pe data de 1 august, iar această denumire este dată după peștii abundenți din lacuri, adunați în zilele călduroase de vară.  

Citește și: Horoscop 24 iulie 2023: Zodiile care încep săptămâna cu dreptul

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

    2. Ultimul Pătrar: 8 august 2023. 

    3. Luna Nouă: 15 august 2023. 

    4. Primul Pătrat: 23 august 2023. 

    5. Luna Plină sau Luna Albastră: 30 august 2023.

Durata unei faze lunare complete, de la lună plină până la lună nouă, se realizează în aproximativ 29 de zile și 12 ore.  

Citește și: Lună Nouă august 2023: Cele mai importante predicții astrologice ale momentului

Ce nu este bine să faci în noaptea cu Lună Nouă?

Astrologii spun că Luna Nouă este benefică pentru noi începuturi, însă există și o serie de lucruri care nu trebuie făcute în această noapte. Astfel că, pentru o mai bună siguranță a ta, nu trebuie să pleci la drum după miezul nopții cu Lună Nouă, nu trebuie să faci nuntă în această noapte sau să te muți într-o nouă locuință.  

Citește și: Fazele lunii august 2023: Când are loc Luna Plină și Luna Nouă?

Luna Plină vine și ea cu superstițiile ei, astfel că, în tradiția românească, copiii născuți în această noapte vor avea noroc în viață și rezultate bune la învățătură.  

Luna Plină va putea fi văzută de două ori în luna august, o dată pe data de 1 august, iar a doua oară, pe data de 30 august, atunci când vom putea vedea Luna Albastră. Acest fenomen va putea fi observat cu ușurință dacă cerul este senin.  

Citește și: Horoscop august 2023: Ultima lună de vară aduce schimbări majore în viața acestor zodii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si