Pe parcursul unei luni calendaristice, Luna trece prin mai multe faze: lună nouă, lună plină, primul pătrar și ultimul pătrar. Iată care sunt fazele lunii în iunie 2024 și în ce zile din această perioadă avem lună plină și lună nouă.

Cele mai importante faze ale lunii sunt considerate Luna Nouă și Luna Plină, despre care se consideră că au o influență deosebită asupra zodiilor. Multe persoane spun că simt schimbări în zilele în care aceste faze ale lunii își fac simțită prezența.

luna plina 2024, luna noua 2024, fazele lunii iunie 2024

Când e Luna Plină în iunie 2024?

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Horoscopul dragostei pentru iunie 2024: Zodia care reîntâlnește o iubire din trecut

Fazele lunii în iunie 2024

În luna iunie 2024, fazele lunii vor sunt acestea, potrivit astro-urseanu.ro:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Lună Nouă- 6 iunie 2024, ora 15:38
Primul Pătrar- 14 iunie 2024, ora 08:18
Lună Plină- 22 iunie 2024, ora 04:08
Ultimul Pătrar- 29 iunie 2024, ora 00:53

Luna Nouă, care la început de vară are loc pe data de 6 iunie, se produce atunci când Luna se află între Pământ și Soare, astfel fiind iluminat discul pe fața sa nevăzută. Pe de altă parte, Luna Plină de pe 22 iunie are loc atunci când Luna se află la 180 de grade față de Soare, iar de pe Pământ se vede tot discul lunar

iluminat. Această fază a lunii are loc la șapte zile după Primul Pătrar.

luna plina 2024, luna noua 2024, fazele lunii iunie 2024

Fazele Lunii în iunie 2024

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Vremea la mare de 1 iunie. Ce temperaturi ne așteaptă pe litoral la început de vară

Cum se formează fazele lunii?

Fiind satelit natural al Pământului, Luna efectuează o mișcare de rotație în jurul planetei noastre pe o orbită aproape circulară.

Luna are nevoie de aproximativ 27,3 zile pentru a completa această rotație, această perioadă fiind cunoscută sub numele de perioada siderală.

Fazele Lunii sunt rezultatul unghiului sub care se vede regiunea selenară iluminată de Soare în raport cu poziția relativă a Pământului și a Lunii. Astfel, putem să observăm diferite faze ale Lunii, care corespund cu diferitele procente în care este iluminat discul său.

Pentru a înțelege corect fazele Lunii, trebuie luată în considerare orientarea celor trei corpuri cerești principale: Soarele, Pământul și Luna. Există și faze intermediare, numite octante, care sunt mai puțin cunoscute și utilizate și care apar atunci când Luna se află la un unghi de aproximativ 45 de grade, 135 de grade, 225 de grade și 315 de grade față de Soare, fiind situate între fazele principale ale corpului ceresc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si