Close sidebar
Close sidebar

FOTO Pisică de mare uriașă, pescuită din greșeală în Fluviul Mekong

O pisică de mare uriașă în adevăratul sens al cuvântului a fost pescuită accidental. Câțiva pescari din Cambodgia au capturat pe Fluviul Mekong o pisică de mare gigantică, cu o lungime de patru metri şi o greutate de 180 de kilograme, informează AFP.

Laura Macovei,

FOTO Pisică de mare uriașă, pescuită din greșeală în Fluviul Mekong

[Sursa foto: Facebook/ Wonders of The Mekong]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pisica de mare de apă dulce, ameninţată de pescuitul excesiv, poluare şi pierderea habitatului, este o specie protejată.

Ce au făcut pescarii cu animalul capturat

Peştele a fost eliberat înapoi în apă după ce a fost măsurat şi cântărit de oameni de ştiinţă prezenți la fața locului.

Peştele a fost capturat accidental săptămâna trecută în provincia Stung Treng în momentul în care a înghiţit un peşte mai mic care muşcase cârligul pescarilor.

Citeste si: Vladimir Putin surprins alături de un bărbat misterios de Ziua Victoriei. Cine este tânărul despre care se vorbește că ar putea fi succesorul liderului rus

Mekong, cel mai lung fluviu din Asia (4.350

de kilometri), adăposteşte cea mai importantă biodiversitate acvatică din lume după Amazon, fiind habitatul a peste 1.000 de specii de peşte.

Specii de mare gigantice adăpostite de fluviul Mekong

Printre acestea, se numără şi exemplare gigantice precum pisica de mare gigantică sau mreana gigantică, care poate ajunge la trei metri şi cântări până la 300 de kilograme.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Fluviul, care atinge pe alocuri o adâncime de 80 de metri, ar putea adăposti varietăţi de dimensiuni şi mai mari, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Citeste si: Undă verde pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. România poate scăpa de dependența de Rusia

În ciuda faptului că este vital pentru supravieţuirea a milioane de persoane din Asia de Sud-Est, Mékong şi fauna sa sunt ameninţate de zecile de baraje construite în China, Laos şi Cambodgia pe fluviu şi afluenţii săi.

De asemenea, poluarea este îngrijorătoare. Deşeuri plastice au fost descoperite chiar şi în zonele cele mai adânci ale fluviului precum şi "plase fantomă" pierdute sau abandonate de pescari, în care peştii sunt prinși în capcane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI