In articol:
- Ai nevoie de mai mult timp la dispoziție pentru a prepara o friptură fragedă
- Ce trebuie să faci pentru a face friptura și mai fragedă
Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.
Ai nevoie de mai mult timp la dispoziție pentru a prepara o friptură fragedă
Înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea care a fost scoasă din congelator.
După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute. Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare.
Citeste si: Secretele afacerii cu trufe. Cum poți produce și vinde cu succes ciuperca cu preț de caviar
Citeste si: Rețete de post. Simple, ușoare și delicioase. Cum se prepară pas cu pas
Ce trebuie să faci pentru a face friptura și mai fragedă
Ce puteţi aduce în plus faţă de cele de mai sus, pentru o friptură şi mai fragedă, este să amestecaţi într-un bol mic ulei de măsline, sare de mare şi rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeţi amestecul pe tocător. Friptura va prelua aceste arome în timpul etapei de odihnire, conform adevărul.ro.