Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Muresenii au tras aseara o sperietura sora cu moartea. Cerul s-a innegrit dintr-o data si o furtuna puternica s-a abatut asupra regiunii. Oamenii habar n-aveau de ceea ce avea sa vina.

Furtuna ce parea la inceput una cat se poate de obisnuita, s-a dovedit a fi o tornada in toata regula. Imaginile surprinse imediat dupa trecerea prapadului sunt halucinante: zeci de case aproape ca nu mai au acoperisuri, culturile sunt puse la pamant iar copacii sunt scosi din radacini.

Mai bine de 60 de localitati au ramas fara curent electric iar stalpii de electirictate au fost doborati. Tragedia face ca un copil de 2 ani sa-si piarda viata in interiorul masinii in care se afla cu tatal ei, dupa ce un copac de mari dimensiuni s-a prabusit peste autovehicul.  

GURA HUMORULUI, jud. SUCEAVA
Puhoaiele ce s-au revarsat la scurt timp dupa inceperea ploilor nu au crutat nimic.
In mai multe pensiuni din zona Gura Humorului, turistii asteptau sa fie salvati de pompieri.

30 de turisti au fost luati din casele de vacanta si dusi de pompieri in zone de siguranta. Apele revarsate au smuls podetele si caile de acces, izolandu-i pe oameni in pensiuni. Fara interventia echipajelor de salvare, acestia nu ar fi putut sa plece din zona.

Aproape 60 de oameni au refuzat insa sa-si paraseasca camerele in care erau cazati si au ramas izolati pana la trecerea potopului.


In cateva zone din Maramures, apele au distrus agoniseala localnicilor. Raurile din zona s-au umflat rapid si au "dat navala" peste gospodariile oamenilor.

Tot ce am avut s-a dus, toata munca noastra din vara asta,vai de capul nostru...ce sa facem,. ce a vrea Tatal ceresc cu noi

Doar norocul a facut ca nicio persoana sa nu se afle pe ulite in momentul in care au venit puhoaiele. In cateva minute, apa le-a patruns in case si le-a distrus aproape tot bietilor sateni.

Adrian Zah -ISU Maramures:  au fost afectate peste 50 de gospodarii, 2 podete afectate, mai multe suprafet teren agricolm  au fost evacuate 4 persoane.

Pericolul insa nu a trecut. Specialistii au avertizat ca si astazi, dar si zilele urmatoare, sunt asteptate si alte fenomene meteo periculoase, astfel ca toata zona este in alerta.

VESTUL TARII, CEL MAI AFECTAT!

In Arad, vantul puternic a smuls din radacini copacii si doar printr-o minune nimeni nu a fost ranit. Unul dintre ei s-a prabusit peste o masina.

Mai bine de 2 ore a zacut trunchiul enorm pe automobilul din fata blocului.

Primul apel facut la 112 si nu a venit nimeni..de cand ati asteptata? Uitati ca scrie ora, primul apel! 18 si 8 minute is 20 fix acuma


Nici timisorenii nu au scapat de furia naturii.
Strazile s-au transformat in adevarate rauri curgatoare, dupa ce ploaia a lovit fara mila si a" aruncat" bucati mari de grindina asupra orasului.

Vai de capul meu ce ploua incredibil!, nu mai vad nimic! S-a inundat toata strada, Doamne Dumnezeule. Bulveradul, tot bulveradul e inundat! Parca sintem in Venetia, ia uite! Bulevardul e total inundat, e plin de apa

Furtuna a facut si aici victime. Un traznet a lovit doi ciobani care se aflau cu oile pe camp, iar unul dintre ei a murit pe loc. Celalalt este in stare grava la spital.

Vremea inca nu si-a incheiat treaba cu noi. Intreg vestul tarii, precum si Maramures, parti din Transilvanis si Oltenia se afla pana maine sub avertizarea codului galben de vreme rea. Specilistii spun ca si astazi vor fi ploi torentiale aici, precum si descarcraci electrice, vant puternic si grindina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si