Gabriela Firea i-a sfatuit pe bucuresteni sa se informeze doar din surse oficiale si sa nu dea crezare tuturor mesajelor raspandite pe retelele de socializare.

“Ii rog pe bucuresteni sa citeasca si sa se informeze doar din surse oficiale si sa nu dea crezare mesajelor toxice transmise pe retelele de socializare. Mai mult, voi face plangere penala asupra acestor institutii care raspandesc informatii false, care aduc panica in randul cetatenilor din Bucuresti.

Acestia nu au niciun motiv sa aiba o stare de neliniste", a declarat primarul Capitalei. 

"Avem informatii de la ANM care arata ca se mentine codul Galben de rafele de vant si vijelie. Nu sunt elemente care sa indice trecerea la codul Portocaliu. Va exista un interval critic, 19- 20, cand vantul va sulfa cu rafale de 55-65 km/ora. La Timisoara vantul a suflat in rafale cu 100 de km/ora. Oricine asculta acest mesaj isi poate da seama ca intensitatea vantului nu va fi atat de mare cum se intampla in alte judete. Daca ar fi fost asa, am fi luat masurile care se impuneau. II rog pe bucuresteni sa nu mai distribuie pe Facebook aceste informatii false. Vor fi cateva cartiere mai afectate din nordul si sudul Capitalei, precum  Baneasa, Colentina, Andronache, Drumul Taberei, Lacul Tei, Militari, Salaj, Rahova, Ferentari, 13 Septembrie.

 Ii rog pe bucuresteni sa aiba incredre doar in informatiile publice”, a adugat Firea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment de ultima ora al mediciilor, dupa cazul bebelusului mort la botez! Cum putea fi evitata tragedia

La randul sau, reprezentantul ANM a precizat ca in cazul in care fenomenele meteo se vor amplifica, autoritatile locale vor fi informate in timp util, astfel incat sa poata lua masurile necesare protejarii populatiei. 

"ANM a postat pe pagina oficiala prognoza pentru municipiul Bucuresti care indica faptul ca ne aflam sub incidenta de cod galben de instabilitate atmosferica si intensificari ale vantului. Intervalul in care rafalele care vor atinge 55-65 km/ora incepe dupa ora 18.00, iar cel critic va fi intre orele 20:00-02:00 cand vor fi adverse torentiale, insotite de intensificari ale vantului. Daca evolutia fenomenelor va fi amplificata de conditiile locale vom veni cu informatii in timp util, astfel incat autoritatile sa poata lua masuri pentru a proteja propulatia", a declarat reprezenantul ANM. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si