Platim facturi uriase la intretinere in timp ce capitala sta pe o resursa inepuizabila de ape termale.

MARIAN PETRACHE, PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL ILFOV: Procedura nu este dificila, dar este specifica birocratiei romanesti. Trebuie sa stai la foarte multe usi, trenuie sa convingi foarte multi oameni.

Islanda profita de la inceputul secolului de uriasele zacaminte regenerabile.

90% din locuintele nordicilor sunt incalzite cu apa geotermala. Noi?

"Putul aceal ar putea sa realizeze incalzirea pentru un oras mai mic, cu 10 mii de locuitori. Este o resursa nelimitata"

Doar pentru cei care au stiut cum sa exploateze comoara din subteran! Adica in Ilfov. Cat pentru cei 2 milioane de locuitori ai capitalei?

AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
" In zona de nord a municipiului Bucuresti, […] a fost pus in evidenta un important zacamant geotermal, prin lucrarile de cercetare prin foraje executate din perioada 1981-1999"

RASPUNSUL AGENTIEI NATIONALE PENTRU RESURSE MINERALE DUPA SOLICITAREA STIRILOT KANAL D

Prima oara s-a forat in zona Casei Presei Libere. Asa a aparut strandul cu apa termala din Bucuresti.

In paragina. Asa a ajuns singurul strand cu apa termala, care a functionat in Bucuresti, pana in anul 2010. Toata de zona de Nord a capitalei e este o adevarata comoara pentru bucuresteni, daca autoritatile ar exploata aceasta resursa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

-Stiti ca Bucrestiul sta pe un rezervor de apa termala? Am putea sa avem aceasta apa termala pana si in calorifere.

Nu stiam. Avem o comoara.

Femeia din imagini priveste cu dezamagire ruinele.

-Proprietatile apei erau aproape de cele de la Felix.
- Era convenabil. Era in Bucuresti, era aproape.

Zacamantul este la 2000 de metri adancime.  40 de litri de apa termala, cu temperaturi de la 40 pana la 84 de grade Celsius se irosesc, pe secunda.
Am putea sa luam exemplul islandezilor care se incalzesc gratis cu energia de la gheizerele din pamant! La noi raurile subterane fierb in van… iar datoriile cresc.

AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
"[...] in prezent, majoritatea acestor foraje nu sunt folosite dat fiind si proprietarul incert."

RASPUNSUL AGENTIEI NATIONALE PENTRU RESURSE MINERALE DUPA SOLICITAREA STIRILOT KANAL D

In Ilfov s-a putut. S-a vrut incalzirea cu apa termala. Consiliul Judetean a obtinut licenta pentru exploatare.

MARIAN PETRACHE, PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL ILFOV: Anul acesta este a doua iarna, in care spitalul de la Balotesti va fi incalzit  cu aceasta resursa energetica. Noi am gasit oportunitatea unei cofinantari pe resurse nerambursabile, bani norvegieni. Am accesat 2 milioane de euro, pentru acest proiect si am dat drumul la treaba.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un intreg spital beneficiaza de "Gigacaloria lui Dumnezeu" asa cum au denumit oamenii  caldura din adancurile Bucurestiului.

"Avem acum 3 studii de fezabilitate, Spitalul Anna Aslan, un cartier din Otopeni si… Sa fim singurul aeroport din lume care avea pista incalzita in felul acesta.

Proiecte care nasc vise, spune zambind presedintele Consiliului Judetean Ilfov. Iar visele au devenit realitate. Chiar daca a reusit sa isi duca la bun sfarsit doar o parte din proiect.

"Putul aceal ar putea sa realizeze incalzirea pentru un oras mai mic, cu 10 mii de locuitori. Procedura nu este dificila, dar este specifica birocratiei romanesti. Trebuie sa stai la foarte multe usi, trenuie sa convingi foarte multi oameni".

Si nu sunt singurii care au reusit sa foloseasca izvoarele termale. In aceeasi zona, cativa oameni de afaceri au simtit potentialul apelor fierbinti. Au deschis cel mai mare centru spa din Europa.
In Bucuresti s-a gandit municipalitatea la o asemenea de oportunitate, care ar putea sa scada considerabil facturile tuturor contribuabililor?

"S-ar putea implementa acest proiect si in Bucuresti? V-am spus… Avem o resursa nelimitata! Se pot face foarte multe lucruri si ma opresc aici!"

Noi nu ne-am oprit si am solicitat in scris Primariei Capitalei sa ne informeze daca au in plan un astfel de proiect. Nu am primit niciun raspuns si nici nu a plecat de aici vreo cerere care sa incalzeasca sufletele bucurestenilor.

AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
"Pana la aceasta data nu s-au inregistrat alte solicitari de concesionare sau luare in administrare pentru perimetre geotermale in zona de la nord de municipiul Bucuresti."

RASPUNSUL AGENTIEI NATIONALE PENTRU RESURSE MINERALE DUPA SOLICITAREA STIRILOR KANAL D


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si