In articol:
- Gogoși de post. Ingrediente
- Gogoși de post. Ingredientul secret din rețeta bunicii
- Gogoși de post. Mod de preparare
Gogoșile de post se pregătesc foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Iată rețetă simplă de gogosi pufoase, potrivit secretele.com.
Citeste si: Clătite de post: Rețeta simplă care te va cuceri
Gogoși de post. Ingrediente
500 de grame de făină
200 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
Un praf de sare
3 pliculeţe de zahăr vanilat
Ulei
Citeste si: Ardei umpluți de post. Rețetă de post pentru un prânz delicios
Gogoși de post. Ingredientul secret din rețeta bunicii
Dacă vreţi ca gogoşile să vă iasă mai pufoase trebuie să folosiţi apa minerală. Amestecaţi făina cu apa minerală şi cu drojdia dizolvată în puţină apă, zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat şi începeţi să frământaţi aluatul.
Citeste si: Chec de post. Rețetă rapidă pentru un chec pufos
Gogoși de post. Mod de preparare
După ce l-aţi frământat bine, se lasă 10 minute la dospit.
Următorul pas este să întindeţi aluatul şi să-l tăiaţi în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Se pun gogoşile la prăjit în ulei încins. La final, le puteţi pudra cu zahăr.
Citeste si: Cum pregătești o pizza de post
Poftă bună!
Sursa: dcnews.ro