Close sidebar
Close sidebar

Grave atacuri xenofobe in Marea Britanie: "Straini nenorociti, carati-va inapoi in Romania"

Dupa ce majoritatea britanicilor si-au exprimat dorinta de a iesi din Uniunea Europeana, atacurile xenofobe au luat o amploare ingrijoratoare in zilele de dupa referendum. Cei mai vizati de furia britanicilor sunt romanii, care s-au plans pe retelele de socilaizare ca au fost agresati fizic si verbal de cetateni britanici.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Doi oameni respectabili, pacienţi la Urgenţe, amândoi români, au fost  bătuţi de nişte golani”, declara un medic rezident pe o retea de socializare.

Nici copiii romani nu au scapat de atacurile xenofobe. Mesajul "Cară-te înapoi în România" a fost scris pe peretele din toaleta fetelor dintr-o scoala din Regat.

Si un numar mare de cetateni polonezi stabiliti in Marea Britanie reclama atacurile cetatenilor britanici extremisti care s-au dezlantuit in urma Brexitului. " „Gata cu paraziţii polonezi”, striga britanicii. Polonezii  constituie cea mai mare comunitate de straini din Regat, dupa indieni.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Suntem şocaţi şi profund îngrijoraţi de incidentele xenofobe care au vizat în ultima perioadă comunitatea noastră din Marea Britanie”, afirmă ambasada Poloniei la Londra.

 

Primarul Londrei s-a declarat foarte îngrijorat de înmulţirea actelor xenofobe şi a cerut poliţiştilor să fie şi mai vigilenţi.
Apariţia acestor situaţii este pusă pe seama discursului anti-imigranţie din timpul campaniei pentru referendum, care a dat apă la moară ultranaţionaliştilor

Primarul Londrei s-a declarat foarte îngrijorat de înmulţirea actelor xenofobe şi a cerut poliţiştilor să fie şi mai vigilenţi.

Apariţia acestor situaţii este pusă pe seama discursului anti-imigranţie din timpul campaniei pentru referendum, care a dat apă la moară ultranaţionaliştilor, scrie digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI