Cadrele didactice vor fi prezente în școală, iar elevii vor fi supravegheați. Peste 70% dintre membrii principalelor sindicate s-au sesizat pentru greva generală de luni.

Grevă de avertisment în învăţământ, între orele 11.00 şi 13.00

”Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de declanşarea unei greve de avertisment care va avea loc în 17 mai, în intervalul orar 11.00

- 13.00, cu încetarea tuturor activităţilor specifice care ar trebui să se desfăşoare în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a afirmat Marius Nistor,  liderul Federaţiei ”Spiru Haret”. 

Citește și: Sindicaliștii din învățământ, apel la părinți pentru a-și ține copiii acasă pe timpul grevei generale: „Să-și țină copiii acasă”/ Când va avea loc greva de avertisment

Din cei 70.000 de membri de sindicat 73,23% s-au exprimat în favoarea declanşării unei grevei generale cu începere din 22 mai.

Ce se va întâmpla cu examenele naţionale susţinute de absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a 

”Nemulţumirile sunt arhicunoscute, nu cred că mai e momentul să le amintim: de la salarii umilitoare, prăbuşirea puterii de cumpărare din cauza inflaţiei, anomalii în ceea ce priveşte salarizarea celor care ocupă funcţii de conducere şi altele.

Prin urmare, în urma acestui referendum, la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ procentul de grevă este de 71,29% din totalul membrilor de sindicat, ceea ce înseamnă foarte mult.(...) Acesta este rezultatul, este voinţa oamenilor de a declanşa conflictul colectiv de muncă şi de a intra în grevă generală”, a declarat, la rândul său, liderul FSLI, Simion Hăncescu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Sindicatele din învățământ au decis declanșarea grevei: ”17 mai, în intervalul 11-13! Facem apel la părinți să țină copiii acasă!”

Este prima grevă generală care se declanşează la final de an şcolar, iar examenele naţionale susţinute de absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a ”ar putea fi bulversate” de aceste evenimente.

Citește și: Se anunță unul dintre cele mai mari marșuri de protest din țară, pe 10 mai. Ce drepturi vor federațiile din educație

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca susține că nu-și dorește să se ajungă la o grevă generală, iar azi va avea noi discuții cu sindicaliștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si