In articol:
Iahnie de fasole. De ce ai nevoie:
– 0,5 kg fasole
– 1 ardei gras
– 1 păstârnac
– 3 roșii decojite
– 2 cepe
– boabe de piper
– 1 foaie dafin
– 1 ceșcuță ulei
– mărar (pătrunjel) tocat.
Iahnie de fasole. Cum se prepară:
Înainte de toate, se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat în apă rece, câteva ore. Sau cel mai bine de seară până dimineață. Se aruncă apa, se acoperă fasolea cu altă apă rece și se dă în clocot. Se aruncă din nou apa și se umple oala cu apă (fiartă în paralel, în altă oală).
Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul
Când fasolea dă în clocot, se pune la fiert păstârnac curățat și tăiat în două, morcov și ceapa întregi; se fierbe totul la foc mic cca o oră, apoi legumele puse întregi se scot.
Iahnia de fasole se servește cu murături
Când este aproape gata, peste mâncărica de fasole se pune pastă de roșii sau 2 roșii tăiate cubulețe, se mai lasă puțin la fiert, se sărează, se dă gust, și, la final, adăugăm verdeață proaspăt tăiată.
Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente
În cazul în care dorim ca mâncarea să nu fie de post, adăugăm după bunul plac cârnăciori afumați (prăjiiți separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se servește alături de castraveciori acri sau murături.