S-a dat alarma in aceasta dimineata in centrul orasului Sibiu, cand un trecator care isi ducea copilul la scoala s-a intalnit cu ursul.

"Am fost la scoala cu fetita, la ora 8 si la 10  metri in fata mea, dupa un zid, a sarut intr-o curte, acolo.
"

Ursul a traversat tot centrul istoric al orasului. Animalul  a trecut pe langa scoli, hoteluri, a intrat in curtile oamenilor si  s-a urcat pe acoperisuri, asa ca, inevitabil a dat nas in nas cu cei care mergeau spre serviciu.



" Ati vazut ursul trecand strada? Deci, eu l-am vazut din spate. Cineva mi-a spus ca e ursul.  Eu nu mi-am dat seama. Am apucat de am trecut strada si am vazut ca l-a lovit cineva din spate."

" Ursul era pe trecerea de pietoni? Pe ptrecerea de pietoni."

In scurt timp, politistii si jandarmii au impanzit centrul orasului, in cautarea ursului. Ba, a fost chemat si un vanator, pentru a le veni in ajutor. Cand toata lumea se intreba unde este animalul, ursul si-a facut aparitia pe acoperisul unei cladiri.

Ursul a devenit si mai agitat din cauza galagiei din jurul lui. Dupa ce a dat ocol acoperisului casei, animalul s-a lasat pe burta si a alunecat pe un colt al acoperisului.

Animalul s-a speriat de tipetele politistilor incat a luat-o iar la sanatoasa.
Priviti-l cum se catara de acoperisul umed, din cauza ploii. Pana la urma, ursul s-a mutat pe partea cealalata a cladirii.

Echipajele de interventie chemate la fata locului spun ca in acea cladire sunt sediile mai multor firme. Ei mai precizeaza ca la acea ora erau aproximativ 50 de persoane in curte. De aceea s-au agatat de poarta si au inceput sa strige panicate.

Zona din fata curtii in care se afla ursul a fost izolata de politisti.


Intreaga operatiune a fost condusa de seful politiei din Sibiu si a durat trei ore. In cele din urma ursul a fost incoltit intr-o curte si a fost impuscat mortal.  

Prefect Sibiu Cristian Roman: "ideea a fost ca acest urs sa fie imobilizat prin tranchilizare. Din pacate, acest urs se deplasa cu o viteza foarte mare, practic a traversat intregul oras." S-a incercat sa fie tranchilizat, din pacate, nu s-a reusit  si situatia de pericol la care am ajuns a impus luarea deciziei de impuscare."

Nu se stie cu certitudine cine a impuscat animalul. Autoritatile cred ca ursul a venit din padurile din zona Platinis. Ursul avea aprocimativ 6 ani si 150 de kilograme.

Dan Farcas, director DSVSA Sibiu: Animalul va fi preluat de DSVSA Sibiu, imediat vine o masina, ii vom face analizele necesare de trichina si rabie, dupa care il vom incinera.
Oamenii legii vor deschide un dosar penal pentru uz de arma.


PRES.ASOC. VANATORILOR: "Daca nu l-ai impuscat cu autorizatie si cu aprobare s-au comis 2 infractiuni: uz de arma in oras, fara avizul Consiliului Local si impuscarea ursului fara autorizatie de la Ministerul Mediului."

In urma cu o luna, Ministerul Mediului a inaintat o propunere referitoare la cotele de vanatoare pentru animalele salbatice strict protejate, un act normativ care prevedea impuscarea, printre altele, a 552 de ursi in toata tara.
Propunerea a fost retrasa, dupa un val de presiune din partea mai multor organizatii neguvernamentale.


Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si