Uimită de ceea ce a descoperit, femeia din România a cerut ajutor pe platforma Facebook, unde a împărtășit povestea despre cum a aflat că are două credite în numele ei.

"Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în Biroul de Credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar si eu pe undeva. Și surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată.

Urmează să sun la bancă, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc, nicăieri? Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștită că sunt curată, însă se pare că nu sunt", a fost mesajul postat de femeie pe pagina  Avocatul online.

Incredibil! O femeie a aflat că are datorii la bancă, deși nu făcuse nici un împrumut: „Te trezești dator când nu ai luat un leu de nicăieri"

Incredibil! O femeie a aflat că are datorii la bancă, deși nu făcuse nici un împrumut: „Te trezești dator când nu ai luat un leu de nicăieri"

[Sursa foto: istock.com]

Indignată de ceea ce i s-a întâmplat, femeia a cerut sfaturi online

Multe persoane au lăsat comentarii, sugerând că acest caz nu este singular.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe și când au verificat era cu semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate", a fost mesajul unui internaut.

Româncă a primit și sfaturi despre modul în care ar trebui să acționeze mai departe.

Citește și: Maria a dispărut fără urmă de 5 zile. Familia este disperată: „Acum îmi dau seama că a fost un rămas bun și m-a îmbrățișat“

"Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră", a precizat cineva.

De multe ori, astfel de situații apar în momentul în care cineva își pierde actele de identitate, ceea ce poate deveni un prilej pentru infractori să folosească informațiile personale pentru a obține un împrumut în numele victimei. Această practică este cunoscută sub denumirea de fraudă sau furt de identitate și poate avea consecințe financiare grave pentru victime.

Potrivit ziare.com, este posibil ca unele instituții financiare să comită erori de identificare, legate de nume sau adrese asemănătoare, și să trimită facturi unor persoane care nu au solicitat un împrumut.

Citește și: Spargere la un cazino din Maramureș! Hoții au luat tot și s-au făcut nevăzuți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si