Close sidebar
Close sidebar

Înfrângere rușinoasă a Rusiei în Donetk în timp ce Putin semnează decretul de anexare. Mii de soldați ruși, încercuiți de armata Ucrainei

Ucraina își continuă contraofensiva în zonele ocupate de ruși. Orașul Liman din regiunea Donețk este încercuit de soldații ucraineni, în timp ce președintele Vladimir Putin semnează la Kremlin decretele de anexare la Rusia a întregii regiuni, alături de Lukansk, Herson și Zaporojie.

Sorin Negru,

Orașul Liman, preluat de ucraineni de la ruși

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Şeful administraţiei separatiste proruse din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a anunţat vineri că oraşul Liman, aflat în mâinile ruşilor, este "semi-încercuit" de armata ucraineană şi că veştile de pe front sunt "îngrijorătoare", informează Reuters.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Puşilin, şeful administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a informat că satele Iampil şi Drobişeve de lângă Liman "nu mai sunt controlate de noi".

Lupte sângeroase în orașul Liman

Liman, care înainte de război a avut o populaţie de circa 20.000 de locuitori, a fost capturat de forţele ruse în luna mai, după o bătălie prelungită.

Oraşul a fost scena unor noi lupte de când forţele ucrainene le-a învins pe cele ruse în apropiere de regiunea Harkov, în timpul unei contraofensive declanşate luna aceasta.

Citeste si: Vladimir Putin anunță anexarea la Rusia a patru regiuni din Ucraina. "Ne vom apăra pământul cu tot ce avem"- LIVE TEXT

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Doneţk- Sloviansk şi Kramatorsk- şi la sud-est de Izium, în regiunea Harkov.

În timp ce preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să anexeze oficial vineri regiunea Doneţk, Puşilin a spus că "armata ucraineană încearcă cu toate mijloacele să umbrească acest eveniment istoric pentru noi".

Citeste si: Zelenski a anunțat că viața normală va reveni în Ucraina: ”Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei”

Vladimir Putin semnează vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina. 

Citeste si: Moment crucial în războiul Rusia-Ucraina. Zelenski convoacă CSAT în ziua în care Putin anexează cu forța patru regiuni din Ucraina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI