Close sidebar
Close sidebar

Infrastructura portuară la Dunăre, atacată de ruși cu zeci de drone. Atacurile s-au auzit de pe teritoriul României

Potrivit Forțelor de apărare ale Ucrainei, Rusia a atacat masiv regiunea Odesa, cu 25 de drone. Apărarea antiaeriană a doborât 22 dintre acestea, însă trei și-au atins ținta. Două persoane au fost rănite, potrivit primelor informații.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Podurile Reni și Ismail, de pe Dunăre, au fost ținta atacurilor rusești. Ultimul atac a avut loc pe data de 23 august. Aceasta a fost o încercare nouă a Rusiei de a bloca exportul cerealelor ucrainene prin porturile dunărene. 

Reni și Ismail, porturi esențiale exportului de cereale

Potrivit ucrainenilor, dronele lansate de forțele rusești au fost lansate din Crimeea și estul Mării Azov. Reni și Ismail sunt porturi esențiale pentru exportul de cereale al Ucrainei.

Infrastructura portuară la Dunăre, atacată de ruși cu zeci de drone. Atacurile s-au auzit de pe teritoriul României

[Sursa foto: Google Maps]

Ministrul Apărării, reacție în urma ultimelor atacuri

Duminică, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat în privința ultimelor atacuri masive cu drone, lansate de ruși asupra Odesei.

Citește și: VIDEO- Mai multe silozuri de grâne și depozite au fost avariate în urma atacurilor rusești asupra unui port ucrainean de la Dunăre

Aceasta a spus faptul că a fost vizată și infrastructura Portului Reni, aflat la câțiva kilomteri de Galați. Totodată, „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni.

În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic,

stabilite conform planurilor naționale și aliate”, a mai transmis ministrul Apărării, potrivit Hotnews.ro

Citește și: "De ce nu vorbești în rusește?!" Copil ucrainean de 10 ani, aruncat de un bărbat de pe un pod, în Germania

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI