”Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate şi s-a văzut că decretele mele se publică în aceeaşi zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, pentru că asta va fi, voi refuza propunerile înainte de prim-ministru, pentru că aici avem şi argumente de legalitate, dar şi de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv argumentele pentru care resping propunerile”,

a declarat, vineri, preşedintele Klaus IOhannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretele privind vacantarea posturilor de miniştri de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul Transporturilor.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, unul dintre decretele semnate de Klaus Iohannis vizează ”constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice”.

Klaus Iohannis a declarat că va refuza propunerile făcute de Viorica Dăncilă, pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor

De asemenea, un alt decret vizează ”constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul Transporturilor”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Guvernul a transmis preşedintelui revocarea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, propunându-i pe Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, însă, în 20 noiembrie, preşedintele Iohannis a refuzat revocarea titularilor de la cele două ministere- Lucian Şova şi Paul Stănescu- respingând implicit şi numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer.

În 21 noiembrie, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Ulterior, Şova şi Stănescu şi-au depus demisiile.

Klaus Iohannis a declarat că va refuza propunerile făcute de Viorica Dăncilă, pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor

În 5 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

În 7 decembrie, Guvernul s-a adresat Curţii Constituţionale în legătură cu numirea miniştrilor, CCR constatând, în 19 decembrie, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern- Preşedinte pe acest subiect.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si