Close sidebar
Close sidebar

Israelul, atacat cu rachete din Fâşia Gaza după raidul sângeros din Cisiordania

La scurt timp după miezul nopţii, două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, potrivit martorilor şi surselor locale de securitate

Sorin Negru,

Un nou conflict între Israel și palestinieni 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Armata israeliană a anunţat vineri că efectuează lovituri împotriva Fâşiei Gaza ca răspuns la tirurile de rachete provenite din enclava palestiniană, informează presa internațională.

Citește și: Atac masiv al Rusiei în Ucraina după anunțul privind tancurile din Germania și SUA (VIDEO)

Militanții din Gaza au tras cu rachete, iar Israelul a efectuat atacuri aeriene vineri dimineața, în timp ce tensiunile au crescut în urma unui raid israelian în Cisiordania ocupată.

Reacții dure din Arabia Saudită și Qatar 

A fost cel mai mortal raid unic din teritoriu din peste două decenii. Explozia violenței reprezintă un test pentru guvernul de extremă dreapta al premierului israelian Benjamin Netanyahu și aruncă o umbră asupra vizitei așteptate în regiune a secretarului de stat american Antony Blinken săptămâna viitoare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Jurnalistă de la Al Jazeera, ucisă în ciocnirile dintre armata israeliană şi palestinieni

Diplomaţia saudită a denunţat "puternic" "incursiunea" israeliană, pe care Qatarul a descris-o drept "o continuare a crimelor odioase" împotriva "poporului palestinian lipsit de apărare".

Citește și: Zelenski promite "vești importante" în curând. "Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă. Şi nu o va face"

În tabăra de la Jenin, care datează din 1953 şi găzduieşte peste 23.000 de refugiaţi, pereţii unor clădiri sunt înnegriţi de incendii, a notat un fotograf AFP. În mai 2022, jurnalista palestiniano-americană Shireen Abu Akleh, vedeta Al Jazeera, a fost ucisă la Jenin în timp ce transmitea despre un raid israelian.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI