NASA recrutează participanți pentru un experiment care urmărește testarea efectului pe care imponderabilitatea îl are asupra corpului uman.

Rezultatele studiului ar ajuta oamenii de știință să dezvolte contramăsuri mai eficiente sau măsuri preventive pentru ca astronauții aflați în misiune să nu fie nevoiți să facă sport zilnic în stațiile spațiale.

Citeste si: Testul care a bulversat lumea! Doar cei cu IQ mare îl pot rezolva! Câți Q vezi în imagine?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Chiar dacă, la prima vedere, nu pare nimic complicat, iar suma de 14.000 de lire este mai mult decât tentantă, experimentul durează în total 89 de zile și este unul brutal. În toate cele 60 de zile de odihnă în pat, cei care vor să participe la experiment vor fi nevoiți să doarmă exclusiv cu patul înclinat la 6 grade, cu capul în jos.

De asemenea, activitățile participanților, inclusiv dușul sau ieșirea la toaletă, vor avea loc în timp ce sunt întinși.

În prezent, NASA caută voluntari sănătoși de sex feminin, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, iar experimentul va începe în septembrie 2019 la Centrul Aerospațial German din Koln.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si