Jumătate dintre oamenii spitalizați cu Covid-19 au dezvoltat o altă complicație de sănătate, a arătat un studiu realizat recent în Marea Britanie. Deși complicațiile au fost cel mai frecvente întâlnite la cei cu vârsta peste 50 de ani, studiul a constatat un risc semnificativ și pentru persoanele mai tinere.

Citeste si: OMS avertizează: Vor apărea noi tulpini de coronavirus, "posibil mai periculoase"

Probleme medicale post-COVID și pentru tineri

Potrivit studiului, în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 29 de ani spitalizați cu Covid, cel puțin 27% au suferit o leziune sau o problemă medicală suplimentară la nivelul unui sistem de organe din corp, în timp ce 37% dintre tinerii între 30 și 39 de ani au prezentat o complicație similară, potrivit studiului publicat în revista The Lancet joi.

Citeste si: Portugalia extinde restricțiile COVID-19 din cauza variantei Delta

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Studiul a analizat peste 73.000 de pacienți internați cu COVID sever și a constatat că jumătate dinte aceștia (36.367) au dezvoltat una sau mai multe complicații în timpul șederii lor în spital, potrivit Sky News.

Probleme cardiace și hepatice pentru pacienții COVID-19

Problemele la ficat au fost cele mai frecvente consecințe ale spitalizării COVID-19 (24,3%), urmate de problemele pulmonare (18,4%) și de complicațiile cardiace (12,3%).

Persoanele care au avut complicații au fost de aproape două ori mai predispuse să moară și de șapte ori mai în pericol să aibă nevoie de terapie intensivă, potrivit studiului- condus de profesorul Calum Semple de la Universitatea Liverpool.

Cercetătorii spun că aceste complicații sunt diferite de simptomele COVID îndelungate dezvoltate de persoanele care au avut virusul, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri spitalicești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si