Close sidebar
Close sidebar

Jurnalista care a coordonat investigatia Panama Papers a fost ucisa cu un dispozitiv exploziv

Jurnalista care a coordonat investigatia Panama Papers in Malta, Daphne Caruana Galizia, a murit luni, dupa ce un dispozitiv exploziv i-a spulberat masina, bucati din vehicul ajungand pe un camp invecinat, scrie The Guardian.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un blogger ale carui postari adunau mai multi cititori decat ziarele din Malta, Galizia a fost descrisa recent de Politico drept “one-woman WikiLeaks”.

Postarile ei deranjau atat institutiile publice, cat si personaje influente ale lumii interlope din Malta.
 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cele mai recente dezvaluiri ale ei il vizau pe premierul maltez, Joseph Muscat, si pe doi dintre consilierii sai cei mai apropiati, facand legatura intre companii offshore detinute de cei trei si vanzarea de pasapoarte malteze si plati din partea guvernului Azerbaidjanului.

Pana acum, atacul nu a fost revendicat.

Presedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a facut apel la calm.

"In aceste momente, cand tara este socata de un astfel de atac, cer tuturor sa isi cantareasca vorbele, sa nu dea verdicte si sa dea dovada de solidaritate", a spus ea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI