Close sidebar
Close sidebar

Kremlin: Putin a stopat înaintarea trupelor în Ucraina, dar Kievul a refuzat dialogul

Președintele rus Vladimir Putin ar fi ordonat vineri oprirea avansului armatei ruse în Ucraina în așteptarea negocierilor cu partea ucraineană, dar operațiunile au fost reluate după ce guvernul de la Kiev ar fi refuzat discuțiile, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Sorin Negru,

Președintele rus Vladimir Putin ar fi ordonat vineri oprirea avansului armatei ruse în Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Informațiile furnizate sâmbătă de Kremlin cu privire la stoparea atacului rus sunt contrazise de oficialii de la Kiev. Un consilier prezidențial ucrainean a negat la primele ore ale zilei de sâmbătă că Ucraina a refuzat să negocieze.

Citeste si: Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina. "Se aștepta ca Zelenski să fugă"

„Ieri, în lumina discuțiilor în așteptare cu conducerea ucraineană, comandantul șef al armatei, președintele Rusiei, a ordonat suspendarea înaintării principalului grup de forțe armate ruse în Ucraina”, a declarat Dimitri Peskov într-o conferință telefonică cu reporterii ruși.

El a continuat: „Dar, întrucât partea ucraineană a refuzat negocierile, operațiunea militară rusă a fost reluată astăzi în conformitate cu planul inițial”, transmite CNN.

Zelenski respinge acuzațiile că refuză negocierea

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski ar fi acceptat propunerea președintelui rus Vladimir Putin și este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov.

Citeste si: Orice persoană care se află pe stradă după ora 17.00 va fi tratată drept un inamic, anunţă Kliciko

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata  să negocieze pacea  și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus", a scris el pe contul său de Facebook.

Citeste si: Soldat rus surprins cu ochii în lacrimi. A fost lăsat să-și sune părinții după ce a fost capturat

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor.

Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală, a menționat el.

Citeste si:  Volodimir Zelenski, mesaj sâmbătă dimineaţa din centrul Kievului: "Sunt aici, nu vom depune arme"

Zelenski, în tranșee.

Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului, spune guvernul de la Kiev  

[Sursa foto: Twitter]

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat mai devreme că Putin este gata să trimită  o delegație la Minsk  pentru discuții cu Ucraina. Mai târziu, el a spus că, ca răspuns la inițiativa de a purta discuții în capitala Belarusului, partea ucraineană a sugerat Varșovia ca un posibil loc de desfășurare și încă mai târziu a pierdut contactul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI