„Gropile adânci, rămase în locul fostelor balastiere, au mai făcut o victimă. Un copil de doar 13 ani a murit înecat în apele râului Buzău după ce a mers la scăldat într-o zonă de unde a fost extras balast. Deși înotatul era interzis în locul respectiv, nu exista vreun indicator care să avertizeze despre pericol. Urmează imagini și informații cu puternic impact emoțional.”,

a spus Cosmin Cernat.

David împlinise recent 13 ani și era un copil ascultător, de aceea părinții aveau încredere deplină în el. De această dată, însă, băiatul a plecat pe ascuns l-a scăldat. Cu puțin timp înainte să moară, David i-ar fi spus mamei că se află la toboganele de la marginea satului.

„A sunat maică-sa cu o jumate de oră înainte. I-a zis că mă joc în parc... și stai cu gândul că sunt acolo. Parcul e frumos, e menajat calumea.”, a spus un localnic.

Băiatul doar a trecut pe lângă acest parc. Împreună cu amicii săi, s-a dus încă 500 de metri mai depart, până la gârlă, pentru a se scălda. Din păcate au ales o zonă extrem de periculoasă, cu gropi adânci, rămase după excavarea balastului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Cei trei copii din comuna Mărăcineni au intrat într-o groapă de aproximativ 6 metri adâncime. David a fost înghițit de apă în doar câteva secunde.

„Apa i-a luat, 2 au reușit să iasă și el n-a mai reușit.

Fiind puțin mai grăsuț, l-a tras în gaura unde s-a excavat și n-a mai putut să iasă.”, a spus un localnic.

În urma unor apeluri la 112, pompierii militari au ajuns la intervenție cu două bărci pneumatice. Căutările au continuat și după lăsarea întunericului, la lumina reflectoarelor.

„După aproximativ patru ore de căutări, copilul, în vârstă de treisprezece ani, a fost identificat inconștient, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare conform protocolului. În urma acestora, minorul a fost declarat decedat.”, a declarat Vlăduț Pârvu, ISU Buzău.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, dezvăluiri emoționante despre divorțul cu Alexandru Ciucu: ”Nu sunt complet vindecată”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Băiatul a fost avertizat să nu înoate în locul în care și-a găsit sfârșitul

Râurile din care se extrage balast sunt capcane mortale, asta pentru că majoritatea zonelor periculoase cu grop adânci, rămase în locul fostelor balastiere, nu sunt semnalizate corespunzător. David a mai fost la un pas să se înece exact în același loc, iar tragedia ar fi putut fi evitată și acum, dacă ar fi ascultat sfatul unei femei care i-a avertizat de pericol.

„I-a izgonit de vreo trei ore acasă. Erau mai mulți copii. Erau la scăldat. El a luat-o iar roată, pe după bălăriile alea. A venit înapoi, iar i-a izgnoit de vreo trei ori. Până la urma urmei, s-a băgat așa e burtă, i-a luat apa. Dintr-o dată, deloc.”, a mai spus un localnic.

Cu o lună în urmă, un tată și fetița lui de 15 ani și-au găsit sfârșitul în apa râului Buzău, tot într-o porțiune cu excavări masive în albia râului. De asemenea, în luna iunie, în Prahova, un adolescent de șaisprezece ani a murit înecat într-o groapă săpată de angajații unei balastiere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si