Close sidebar
Close sidebar

Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

Leguma toxică din mâncare. Vara este perioada în care se consumă multe legume și fructe de sezon. Nutriționiștii ne recomandă să includem în alimentația noastră supe și ciorbe. Cu toate acestea, există o legumă care devine toxică atunci când mâncarea este reîncălzită!

Alexandra Bercea,

Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

[Sursa foto: fotojet]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Leguma toxică din mâncare. Specialișii în nutriție ne îndeamnă să mâncăm supe și ciorbe, însă ne trag un semnal de alarmă cu privire la o legumă care este pusă deseori în ciorbă.

Țelina, căci despre ea este vorba, poate avea foarte multe beneficii pentru organism. Aceasta conține multe vitamine și are proprietăți benefice organsimului nostru. Cu toate acestea, dacă mâncarea este reîncălzită, țelina devine cea mai toxică legumă. Motivul este acela că are în conținut nitrați.

Țelina, leguma toxică din mâncare

Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

În momentul în care reîncălzim ciorba în care am pus și țelină, cantitatea de nitrați se eliberează și crește riscul de boli grave.

Acest lucru se întâmplă dacă o consumăm în cantități mari. Țelina poate să ne cauzeze hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator. Mai mult de atât, poate ataca și glanda tiroidă.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Este sau nu toxic spanacul crud?

În consecință, prin adăugarea acestei legume în ciorbe, poate face ca prin numeroasele beneficii pe care le are, să devină, de fapt, toxică.

Țelina devine toxică pe timpul verii

Mai mult de atât, rezulatele neplăcute ale acestei legume rezultă și pe timpul verii. Potrivit specialiștilor, este greșit să consumăm țelină pe timp de vară. Consumul țelinei poate cauza alergii, deoarece conține o substanță numită Bergapten. Aceasta poate provoca reacții anafilactice.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să evite țelina deoarece reprezintă o sursă bogată de hormoni naturali.

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite să mănânce țelină în exces.

Aceasta are efecte hormonale care pot afecta sarcina sau laptele matern. Nici cei care suferă de afecțiuni renale sau au alergii la legume asemănătoare nu trebuie să mănânce țelină.

Citește și: Suc de spanac reţetă: Beneficii extraordinare pentru sănătate

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI