Close sidebar
Close sidebar

Ludovic Orban vrea ca toți medicii care promovează examenul de rezidențiat să intre în lupta cu virusul SARS Cov 2

Premierul a afirmat, duminică, că se dorește găsirea unei soluţii pentru a angajarea tuturor medicilor care iau examenul de rezidenţiat în acest an, pentru că numărul cadrelor medicale nu este suficient în lupta cu COVID-19, scrie Agerpres.

Alina Raducu,

Ludovic Orban vrea ca toți medicii care promovează examenul de rezidențiat să intre în lupta cu virusul SARS Cov 2

DISTRIBUIE
acest articol

Ludovic Orban anunță că sunt necesare mai multe cadre medicale în spitale

"Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care termină rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer. Noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive- injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă- sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar", a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Având în vedere numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19, direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea de noi saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi cei infectaţi cu COVID-19, a mai adăugat Ludovic Orban.

Privind cadrele medicale, Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă s-a apelat la foarte multe detaşări pentru a putea acoperi necesarul din câteva spitale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI