Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Lumea este cucerită de Metaverse. Viorel Cataramă este primul afacerist român care va scoate o colecție de mobilă 100% digitală

Lumea așa cum o știm astăzi se va transforma radical. Tot mai multe companii la nivel global își vând produsele acolo sub formă de NFT-uri - bunuri digitale care nu se pot copia. În țara noastră, mai mulți artiști și designeri au scos deja NFT-uri, iar din urmă vin cu pași repezi și mari companii. Viorel Cataramă este primul afacerist român care va scoate o colecție de mobilă 100% digitală.

Andreea Albu,

Lumea este cucerită de Metaverse. Viorel Cataramă este primul afacerist român care va scoate o colecție de mobilă 100% digitală

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Viorel Cataramă și-a propus să mobileze Metaverse-ul! Afaceristul accepta deja plata în criptomonede pentru produsele sale, când niște tineri i-au propus să treacă la nivelul următor.

O echipă întreagă lucrează la design-ul mobilierului

Viorel Cataramă, om de afaceri: "O colecție de 10.000 de NFT-uri pe care o vom lansa în curând și care bineînțeles în final vor ajunge să mobileze Metaverse-ul.
Chiar dacă poate eu nu fac parte din puștimea României, mi-am zis ca trebuie să intrăm în această afacere pentru ca este o afacere de viitor."

Citeste si: 8 Din 10 români sunt fani criptomonede

Viorel Cataramă a explicat și cât vor costa piesele de mobilier 3D. La design-ul lor lucrează acum o echipă întreagă de artiști digitali.

Citeste si: Donațiile în Bitcoin către armata Ucrainei, tot mai mari după atacul Rusiei

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Viorel Cataramă, om de afaceri: "Dacă aici în magazin o canapea costă 2000-3000 de euro, în Metaverse va costa poate 20-30-40 poate 200, depinde de locația pe care o mobilezi, și unde în Metaverse este acea locație."

Metaverse-ul, explorat de artiști

Metaverse-ul este explorat și de artiști. Delia, dar și trupa Subcarpați sunt printre cei care au lansat deja piese sub formă de NFT-uri. Și graphic designerii s-au gândit să înfrumusețeze casele din metaverse cu opere de artă virtuale. Vlad este unul dintre ei. 

Citeste si: Premiile Grammy 2022. Cine au fost marii câștigători

Vlad Dumitrescu, artist digital: "Colecția mea se numeste NFT Gods, și practic e o îmbinare inspirată dintre zeii grecești și zeii romani, dar fiecare zeu reprezintă funcționalitatile din blockchain."

Chiar dacă la început nu l-a atras zona digitală, Vlad spune că metaverse-ul oferă oportunități unice pentru artiști.

Citeste si: Un nou val de artiști la Festivalul Saga

Până în 2030, se estimează că piața Metaverse va crește de la 47 de miliarde de dolari la 679 de miliarde de dolari, conform estimărilor oficiale.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI