Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. În Duminica Floriilor este dezlegare la pește. Așadar, vă propunem o rețetă delicioasă de macrou marinat!

Este foarte gustos, în special cu cartofi fierți în coajă. Încercați să marinați macroul după această metodă simplă, suntem siguri că veți rămâne mulțumiți!

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Ingrediente

-1l de apă;

-2 foi de dafin;

-8-10 boabe de piper negru;

-90 gr de oțet 9%;

-80 gr de sare;

-80 gr de zahăr;

-3 macrouri;

-200 ml de ulei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020
Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020.  Mod de preparare

1.Turnați apa în cratiță, adăugați foi de dafin, boabe de piper, sare, zahăr și oțet. Dacă aveți esență de oțet, amestecați 1 lingură cu 1 pahar de apă și obțineți oțet de 9%. Aduceți apa până la punctul de fierbere și opriți focul.

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

2.Alegeți

corect macroul pentru marinat, peștele trebuie să fie gras. Când cumpărați macrou, fiți atenți, acesta trebuie să fie lat la spate, nu la burtă.

3.Curățați peștele. Tăiați capetele și cozile, îndepărtați intestinele și spălați bine peștele. Tăiați aripile, opțional, și porționați macroul bucăți cu grosimea de 2 cm, scrie intihna.ro.

4.Adăugați peștele în saramura rece și-l lăsați pentru 5-6 ore. Dacă e cald, dați cratița la frigider, dacă e frig, o puteți lăsa pe masa din bucătărie.

5.Transferați peștele într-un recipient din plastic sau borcan, turnați ulei, acoperiți recipientul cu capac și dați-l la frigider pentru 2 ore.

Macroul se păstrează perfect timp de 2-4 zile. 

Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020
Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Beneficiile consumului de macrou

Macroul este de fapt un termen general care cuprinde mai mult de 30 de specii de pești, dintre care majoritatea aparțin familiei de pești Scombridae. Acești pești se găsesc de obicei în apropierea zonelor de coastă, unde cresc și se hrănesc.

Macroul se găsește de obicei în bancuri mari, motiv pentru care devine o țintă ușoară pentru pescari. Acesta este unul dintre motivele pentru care macroul este unul dintre cei mai comuni pești din meniu, în special în America de Nord. De la 20 cm până la 200 cm, acești pești au caracteristici fizice diferite, dar oferă o aromă și un profil nutrițional similar, conform romedic.ro.

Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020
Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020

Citeste si: Lapte de pasăre. Rețeta românească de mult uitată

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Speciile de macrou sunt bogate în acizi grași omega-3, și au niveluri ridicate de vitamina B12 (aproape 700% din necesarul zilnic).

Aceștia conțin minerale cum ar fi seleniu, cupru, fosfor, magneziu și fier. Conțin, de asemenea, cantități mai mici de vitamina A, potasiu, zinc și sodiu.

O porție de 100 de grame de macrou conține 21 de grame de proteine, reprezentând aproximativ 40% din doza zilnică necesară.

Ingrijirea pielii

Cu cantități ample de acizi grași omega-3 și seleniu, peștele macrou poate satisface nevoile tale în ceea ce privește îngrijirea pielii. Aceste substanțe acționează ca antioxidanți în organism, contribuind la reducerea stresului oxidativ și a efectelor radicalilor liberi, care sunt produsele secundare naturale ale metabolismului celular.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. De asemenea, poate contribui la reducerea aspectului ridurilor și a petelor de vârstă și la ameliorarea anumitor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi psoriazisul și eczema.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020.  Îngrijirea părului

Există multe substanțe nutritive care sunt esențiale pentru îngrijirea părului, cum ar fi proteinele, fierul, zincul și acizii grași omega-3, toate fiind găsite în peștele macrou.

Citeste si: Fasole bătută. Rețeta originală cu ceapă și usturoi

O doză obișnuită de astfel de nutrienți în dietă va ajuta la îmbunătățirea aspectului părului, fortificând în același timp firele de păr și reducând afecțiunile scalpului, cum ar fi mătreața.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020
Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020

Îmbunătățirea cogniției

Nivelurile ridicate de acizi grași omega-3 găsiți, în special DHA, îmbunătățesc funcția cognitivă și reprezintă un risc mai mic de boală neurodegenerativă.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Proprietățile antiinflamatorii ale acestor compuși vor reduce acumularea plăcii care precede adesea simptomele bolii Alzheimer și Parkinson.

Niveluri scăzute de colesterol

Cu un conținut bogat de acizi grași omega-3, peștele macrou este cunoscut pentru a îmbunătăți echilibrul colesterolului în organism prin scăderea colesterolului LDL și creșterea nivelului de colesterol HDL. Acest lucru va reduce cantitatea de colesterol care este oxidat și depus în artere sub formă de placă, astfel încât acest pește este cunoscut pentru a scădea riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accident vascular cerebral și boli cardiace coronariene.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020.  Tratează boala cronică

Efectele antioxidante ale peștelui macrou sunt binecunoscute, în primul rând datorită nivelului ridicat de seleniu, care reprezintă mai mult de 80% din necesarul zilnic pe servire.

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020
Macrou marinat - Dezlegare la peste Florii 2020

Seleniul funcționează ca un antioxidant în organism, ajutând la prevenirea mutațiilor celulare și a bolilor cronice prin neutralizarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să poată afecta țesuturile, celulele și organele. 

Îmbunătățește imunitatea

În ciuda faptului că are un nivel scăzut de vitamina C, macroul este apreciat pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Coenzima Q10 este unul dintre elementele aflate în compoziția peștelui macrou, care este asociată cu prevenirea infecțiilor și întărirea apărării organismului împotriva stresului oxidativ.

Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a reduce inflamația, care poate afecta sistemul imunitar.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020.   Îmbunătățirea densității minerale osoase

Peștele macrou conține o gamă largă de minerale, inclusiv cupru, seleniu, magneziu, manganu, calciu și fier, toate asociate cu o mai bună densitate osoasă.

Consumând în mod regulat acest pește, poți preveni apariția osteoporozei, inclusiv odată cu înaintarea în vârstă.

Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!

Pierdere în greutate

Deși peștele macrou are un nivel ridicat de calorii, acesta oferă, de asemenea, o cantitate bogată de proteine, care pot ajuta la stimularea metabolismului.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Alimentele bogate în proteine pot ajuta la prevenirea supraalimentării, menținându-te în limitele calorice zilnice.

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Diabet

Acizii grași mononesaturați, precum cei prezenți în macrou, au fost asociație cu un control asupra zahărului din sânge și a rezistenței la insulină în organism. Astfel, acest tip de pește poate menține nivelul de glucoză sub control.

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Risc redus de degenerare maculară

Macrou marinat. Dezlegare la pește Florii 2020. Cercetările sugerează că peștele bogat în omega-3 cum ar fi macroul este cel mai bun aliment pentru sănătatea ochilor. Acesta previne daunele ochilor cauzate de diabet, ceea ce duce adesea la retinopatie diabetică.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si