Lapte de pasăre. Rețeta românească de mult uitată
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Rețeta românească de mult uitată
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. A fost desertul copilăriei pentru mulţi dintre noi. A fost sursă de bucurie, gust delicios şi savoare într-un desert apetisant. Da, este vorba despre reţeta clasică de lapte de pasăre, un desert pe care ne-am gândit să-l preparăm chiar astăzi pentru cei dragi. Tu, ce mai aştepţi?
5 ouă
1 l lapte
120 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
fulgi de migdale
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
coaja răzuită de la o lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie sau rom
2 linguri amidon
Fierbi laptele într-o cratiţă.
Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă. Adaugi 100 g de zahăr şi baţi până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o compoziţie ca o cremă.Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Când laptele fierbe, adaugi zahărul vanilat şi dai focul foarte mic. Atenţie, laptele nu trebuie să clocotească! Iei cu o lingură din albuşul spumă şi pui în lapte, dar nu fierbi multe găluşte deodată.
Laşi câte 2 minute pe fiecare parte, ca să fie pufoase. Scoţi cu o spumieră şi scurgi, scrie clickpoftabuna.ro.Când termini cu albuşul fiert, pui coaja de lămâie peste gălbenuşuri, amidonul, apoi torni laptele câte puţin. Laşi la foc mic până se leagă şi adaugi şi esenţa de vanilie sau de rom.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Pui găluştele de albuş fierte în compoziţia de lapte, ornezi cu fulgi de migdale şi serveşti rece.