Close sidebar
Close sidebar

Momentul în care o mamă află de pe internet că fiul ei este la război în Ucraina: „Rugaţi-vă să se întoarcă viu acasă”

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă și în cea de-a opta zi. Din clipa în care a început invazia rusă, un număr considerabil de soldați au fost luați prizonieri.

Madalina Grigore,

Mama unui soldat rus a aflat de pe internet că fiul ei este la război în Ucraina și a fost luat prizonier de autoritățile ucrainene.

[Sursa foto: Captură video- Radio Europa Liberă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile ucrainene le dau acestora șansa să discute cu cei dragi și să le spună starea în care se află. Mama soldatului rus Roman Bukhantsov a aflat de pe internet că acesta este prizonier.

Citeste si: Care sunt pierderile înregistrate până acum de armata Rusiei?

Întreaga discuție dintre soldatul rus și autoritățile ucrainene a fost filmată și postată pe internet. Tânărul i-a spus mamei sale că pleacă pentru o serie de exerciții, dar a ajuns pe frontul de luptă.

Mesajul unei mame care vrea să-și aducă fiul acasă

„Mi-au trimis acest video şi m-au întrebat: 'Lyuda, ăsta e Roman al tău?'.

Am zis: 'Da, el!'. Mi-au trimis videoclipul pe Odnoklassniki (n.red. o platformă rusească de social media). Am postat şi eu acel video şi am scris: 'Vă rog, rugaţi-vă ca fiul meu să se întoarcă viu acasă'. Am dat telefon la Ministerul Apărării. Ieri, i-am sunat pe ofiţerii fiului meu. Comandantul lui Roman mi-a spus că încearcă să rezolve situaţia. Mi-a spus că ţine legătura şi cu cei de la FSB (n.red.
serviciul secret de informaţii al Rusiei). Nimeni nu mi-a mai zis altceva, doar mi-au confirmat că fiul meu e prizonier”, a spus Lyudmila Bukhantsova pentru  Radio Europa Liberă

Autoritățile din Ucraina le cheamă pe mamele soldaților ruşi luaţi prizonieri să vină să-şi ia fiii de la Kiev

Armata ucraineană a anunțat miercuri că le cheamă pe mamele soldaților ruşi luaţi prizonieri pe teritoriul Ucrainei să vină să-şi ia fiii, în timp ce Kievul informează că a luat zeci de prizonieri de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, notează AFP.

,,S-a luat decizia predării militarilor ruşi luaţi prizonieri mamelor lor, dacă acestea vin să-i ia din Ucraina, la Kiev", au anunțat printr-un comunicat reprezentanții Ministerului ucrainean al Apărării.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski: „Rușii sunt nevoiți să folosească zeci de elicoptere pentru a-și ridica morții și răniții”

Invazia Ucrainei de către Rusia s-a soldat cu mai bine de 2.000 de decese în rândul civililor ucraineni şi distrugerea a sute de structuri- inclusiv instalaţii de transport, spitale, grădiniţe şi case, potrivit informațiilor făcute publice miercuri de Serviciul ucrainean de urgenţă.

,,Copii, femei şi forţe ale apărării îşi pierd viaţa oră de oră”, se precizează într-un comunicat serviciul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Civilii ucraineni aruncă cu cocktailuri Molotov într-un blindat rusesc. Imaginile au ajuns virale pe rețelele de socializare

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI