Cu cat copilul necesita mai multe zile de internare, cu atat parintele cazat cu el in aceeasi rezerva trebuie sa scoata din buzunar mai multi bani.
De exemplu, 5 zile de internare alaturi de micul pacient o costa pe o mama 400 de lei- cat un sejur pe Valea Prahovei.

Suma se aplica parintilor care au copii cu varste de peste 3 ani.


De cei 80 de lei pe zi, parintele primeste in spitalul din Brasov 3 mese pe zi- pe care le serveste pe o sectie care sta sa cada.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Una dintre mame a filmat, saptamana trecuta, dezastrul: pereti cu igrasie, tencuiala cazuta si gauri in tavan. In plus, incaperea era incalzita cu un calorifer electric.

La spitalul de copii din Iasi, mamele platesc o taxa de 25 de lei pe zi, ca sa fie alaturi de copiii internati. Rezervele sunt la fel de mizere. Gandacii misuna pe cearsafuri, peretii au tencuiala cazuta, iar baile sunt ingrozitoare.

20 de lei pe zi se plateste si la spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Parintii care n-au bani, sunt nevoiti sa-si lase copiii bolnavi singuri, in spital.

Taxa pentru mame este aceeasi cu taxa pentru orice insotitor care vrea sa ramana in spital cu un pacient. O asociatie de parinti din capitala va sesiza Avocatul Poporului in acest caz:

Banii incasati de spitale de la insotitorii care se cazeaza cu bolnavii in spital reprezinta venituri proprii.

Profitul ar putea fi investit in ameliorarea conditiilor de pe fiecare sectie...insa acest lucru nu prea se intampla.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si