Având în vedere numărul restrâns de ingrediente pe care le puteți folosi, venim în ajutor cu câteva propuneri pentru mancarea de la pomană.

Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci

Sarmale de post

Cu sarmalele nu poți da greș niciodată, fie ele și de post. Acestea sunt apreciate de români. În cazul în care pomana pică în post, carnea se înlocuiește cu orezul.

Pastrav la gratar

Chiar și în post există anumite zile cu dezlegare la pește. Păstrăvul este un pește dulce și fraged, care se prepară cu ușurință. Acesta este pe gustul multor oameni, fiind și ușor de preparat. Poate fi servit de minune cu garnitură de cartofi natur sau cu mămăligă și usturoi.

Citeste si: Salata boeuf. Iată rețeta corectă! Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc

Citeste si: Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos!

Plăcintă de post

Plăcinta este un preparat căruia mulți nu i-ar rezista. Deaorece este perioada postului, nu ai cum să faci plăcinte cu carne sau cu brânză, așa că, îți propunem să încerci plăcinta cu mere ori cu dovleac.

Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci
Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci

Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos

Reţetă de post. O reţetă rară, însă atât de gustoasă încât îţi vei dori să o păstrezi pentru perioadele de post. Iată cum se face mâncarea la Muntele Athos.

Reţetă de post. Ingrediente (pentru 6 porţii):

1 varză de 600-700 g
4 cepe
250 gr orez cu bobul scurt
1 lingură de pastă de tomate
sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
200 ml ulei
puţină zeamă de lămâie

Reţetă de post. Mod de preparare:

Se îndepărtează frunzele exterioare şi se taie varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapă şi, când se rumeneşte, se adaugă în tavă varza şi se amestecă cu ceapă şi uleiul.

Citeste si: Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească

Citeste si: Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor

Citeste si: Chiftele. Cele mai grave greșeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc chifteluțe

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Se adaugă un litru de apă şi sărea, se acoperă tava şi se măreşte flacăra. După o jumătate de oră adăugăm şi orezul pe care, în prealabil, l-am spălat şi l-am lăsat puţin la înmuiat. După un sfert de oră se adaugă şi pastă de tomate precum şi condimentele. Se mai lasă mâncarea la fiert încă puţin, amestecând continuu. Luăm tava de la foc mai devreme şi o lăsăm acoperită, pentru că orezul să absoarbă zeama. Atunci turnăm sucul de lămâie şi amestecăm din nou.

Acest fel de mâncare se poate pregăti şi fără ulei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si