Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos!
Reţetă de post. O reţetă rară, însă atât de gustoasă încât îţi vei dori să o păstrezi pentru perioadele de post. Iată cum se face mâncarea la Muntele Athos
Reţetă de post. Ingrediente (pentru 6 porţii):
1 varză de 600-700 g
4 cepe
250 gr orez cu bobul scurt
1 lingură de pastă de tomate
sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
200 ml ulei
puţină zeamă de lămâie
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se îndepărtează frunzele exterioare şi se taie varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapă şi, când se rumeneşte, se adaugă în tavă varza şi se amestecă cu ceapă şi uleiul.
Reţetă de post. Se adaugă un litru de apă şi sărea, se acoperă tava şi se măreşte flacăra.
După o jumătate de oră adăugăm şi orezul pe care, în prealabil, l-am spălat şi l-am lăsat puţin la înmuiat. După un sfert de oră se adaugă şi pastă de tomate precum şi condimentele. Se mai lasă mâncarea la fiert încă puţin, amestecând continuu. Luăm tava de la foc mai devreme şi o lăsăm acoperită, pentru că orezul să absoarbă zeama. Atunci turnăm sucul de lămâie şi amestecăm din nou.Reţetă de post. Acest fel de mâncare se poate pregăti şi fără ulei.
Sursa: bzi.ro