Poloticianul social-democrat, in varsta de 60 de ani, ar urma sa faca anuntul oficial joi dimineata, la Bruxelles, scrie presa de la Berlin.

Potrivit inormatiilor transmise de Sueddeutsche Zeitung, Martin Schulz, al carui mandat actual expira la inceputul lui 2017, nu va candida pentru un al treilea mandat, preferand sa conduca lista partidului SPD in Renania de Nord-Westfalia pentru legislativele din 2017.

Presedinte al Parlamentului European din 2012, el ar urma sa il inlocuiasca initial pe colegul sau din SPD, Frank-Walter Steinmeier, la conducerea Ministerului de Externe.

Steinmeier, foarte apreciat, urmeaza sa fie ales presedinte federal in februarie, relateaza News.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit presei germane, Schulz ar putea candida apoi pentru conducerea Guvernului. In cazul in care va pierde, iar tara va fi condusa in continuare de o coalitie dreapta-stanga ce va include SPD, social-democratul ar putea prelua din nou functia de ministru de Externe.

O alta varianta care circula de mai multe luni este ca Schulz l-ar putea inlocui pe actualul sef al SPD, Sigmar Gabriel, in functia de vicecancelar si ministru al Economie, inainte de a candida la alegeri.

Angela Merkel si-a anuntat duminica intentia de a candida pentru un al patrulea mandat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si