Close sidebar
Close sidebar

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții în prima zi de primăvară

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții. Ne despart doar câteva zile până la venirea primăverii. Acest lucru înseamnă că trebuie să ne pregătim cu mesaje deosebite pentru persoanele dragi. De asemenea, trebuie să cunoaștem care este semnificația Mărțișorului!

Alexandra Bercea,

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții. Iată ce tradiții și obiceiuri trebuie să respectăm în această zi! Una dintre acestea este reprezentată de faptul că ziua de 1 Martie este ziua dedicată Mărțișorului. Fete, băieți, toată lumea poartă în piept câte un mărțișor. Ce semnifică, de fapt, acesta? 

Tradiții de Mărțișor 2023

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții

În prima zi a primăverii, de mărțișor, în unele zone din țară există obiceiul conform căruia părinții leagă la gâtul sau la mâna copiilor câte un bănuț de argint, ori de aur.

Acest talisman este însoțit bineînțeles de două fire răsucite, din mătase albă și roșie. În acest mod copiii vor fi feriți de razele arzătoare ale soarelui în timpul verii.

Citește și: Urări de 1 Martie 2023. Felicitări originale de trimis celor dragi la începutul primăverii

Unii copii vor purta mărțișorul 12 zile la gât, apoi îl vor lega de ramura unui pom tânăr.

Dacă pomului îi merge bine (înflorește, înverzește, face fructe) se crede că și copilului îi va merge bine. Alți copii vor purta mărțișorul până când vor vedea prima dată un pom înflorit și abia atunci îl lasă pe ramurile pomului.

Se leagă copiilor ață roșie cu alb și cu bani la gât, păstrându-le până când vin berzele, și atunci zic: Na-ți negrețele și dă-mi albețele!

Superstiții de Mărțișor 2023

Dacă prinzi şnurul la încheietura mâinii, ai grijă să îl închei într-un nod. Nodul este înzestrat cu funcţie protectoare şi, în perioada în care porţi firul de mărţişor, are puterea de a ţine răul departe de ţine. La rândul lor, împletiturile te feresc şi ele de ghinion şi împrejurări nefavorabile.

În perioada 1-9 martie se aleg şi Babele pentru a vedea cum îţi vor fi zilele în anul respectiv.

Legende străvechi ne spun că de zilele Babelor, baba Dochia obişnuieşte să toarcă şi să îşi scuture cele nouă cojoace, unul câte unul, în fiecare din cele nouă zile.

În zonele din Ardeal, femeile nu trebuie să lucreze cu fusul cât timp durează “Babele” pentru a nu atrage asupra lor mania şi blestemele Babei Dochia.

Mesaje de 1 Martie 2023: Urări şi felicitări superbe pe care să le trimiți de Mărţişor

Mărțișor 2023. Tradiții și superstiții

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De Ziua Mărţişorului îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea noastră prinsă într-un frumos buchet de ghiocei!

Primăvara, anotimpul renaşterii, al trezirii la viaţă, transformă Ziua Mărţişorului într-o zi plină de feminitate, zâmbete şi căldură sufletească!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni, iar primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor sale. Un început de an minunat!

Un gând curat şi senin ca primăvara pentru veşnicia ei!

Îţi urez să ai parte de o primavară plină de iubire şi armonie, aducându-ţi în dar un firav mărţişor, simbol al dragostei, care, prin spritul său de primăvară, sper să zăbovească cât mai mult în sufletul tău. La mulţi ani!

Îţi doresc să fii înconjurată de căldură, tandreţe, armonie, dragoste, înţelepciune, zâmbete de nepoţi, bunăstare şi sănătate. La mulţi ani de Mărţişor!

Aşa cum buburuzele îşi dezmorţesc aripioarele la prima rază de soare mai călduţă, la fel luna martie ne dezmorţeşte sufletele cu primul mărţişor ce ne parfumează viaţă a primăvară.

Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Azi uită cine eşti şi trezeşte-te la viaţă odată cu natura. Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii. Ziua să-ţi fie mai senină ca infinitul.

La mulţi ani, ţie, cea mai frumoasă floare a primăverii!

Citește și: Mesaje de 1 martie 2023, prima zi de primăvară;,, Primeşte primăvara în viaţă şi în suflet''

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI