Măsuri de relaxare 9 martie 2022. Ce a transmis Ministerul de Interne

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, marţi, că, de la miezul nopţii, încetează toate restricţiile impuse pe durata pandemiei, inclusiv portul măştii de protecţie în spaţii publice.

Citeste si: Ce se schimbă pentru elevi la școală din 9 martie. Adio, mască și cursuri online!

Oficialii MAI au mai transmis că actele care au expirat pe durata stării de alertă trebuie înlocuite în următoarele 90 de zile, instituţiile urmând a lua măsuri pentru a nu se produce aglomeraţie.

Lucian Bode, mesaj despre măsurile de relaxare

”Mulţumesc românilor pentru responsabilitate, pentru că au înţeles să respecte regulile de protecţie sanitară şi au ales să se vaccineze, limitând astfel răspândirea pandemiei de Covid – 19”, a transmis ministrul Lucian Bode, potrivit News.ro.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 8 martie: peste 5.000 de cazuri noi și 101 decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

“România a parcurs timp de mai bine de doi ani una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă. Chiar dacă a fost o perioadă plină de provocări, în cele din urmă efortul nostru comun a dat roade... Mulţumesc, de asemenea, tuturor angajaţilor MAI care şi-au făcut datoria pentru binele românilor. Împreună am reuşit să depăşim momente grele, iar această încercare ne va da puterea să trecem peste toate provocările pe care ni le rezervă viitorul”, a transmis marți șeful MAI, Lucian Bode.

Ce schimbări aduc măsurile de relaxare care intră în vigoare pe 9 martie 2022

Ministerul de Interne a transmis că, de la miezul nopţii, îşi încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Evenimente private 2022: Când se reiau nunţile? Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

”Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricţiile, precum şi restrângerea sau interzicerea unor activităţi aşa cum erau prevăzute în actul normativ menţionat (spre exemplu: obligativitatea purtării măşti de protecţie în spaţiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulaţiei persoanelor şi vehiculelor în locurile şi, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, au precizat oficialii din MAI.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Măsuri de relaxare 9 martie 2022: România iese din starea de alertă! Ce restricții se ridică?

Începând de miercuri 9 martie, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliţiei locale în cadrul activităţilor realizate de către unităţile de poliţie, precum şi subordonarea operaţională a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi a serviciilor de ambulanţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si