Close sidebar
Close sidebar

Medicamentele care ies pozitive la drugtest. Lista care trebuie consultată de toți șoferii

Mai multe medicamente pot ieși pozitive la drugtest. Ce pastile să nu administrezi dacă urmează să conduci.

Elena Tasca,

Foto simbol

[Sursa foto: Freepik/istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La testele pentru depistarea consumului de droguri, unele pastile pot indica un rezultat fals pozitiv, iar pentru a clarifica situația, șoferii sunt nevoiți să meargă la recoltarea probelor de sânge. Pentru a veni în ajutorul șoferilor, specialiștii au publicat o listă cu medicamentele care pot ieși pozitive la drugtest, potrivit csid.ro.

Medicamentele care pot ieși pozitive la drugtest

O listă cu medicamentele care trebuie evitate înainte ca șoferii să se urce la volan, pentru a preveni un potențial rezultat pozitiv la drugtest, a fost realizată de specialiști.

Citește și: Au adus lăutari în fața spitalului din Constanța! O familie a petrecut pe cinste nașterea unui nou membru, chiar în fața maternității

Iată ce medicamente trebuie să eviți dacă plănuiești să conduci după administrarea pastilei:

1. Medicamente analgezice: În această categorie intră pastilele pentru tratarea durerii precum paracetamol sau ibuprofen, pentru că au în compoziție substanțe care pot fi detectate ca opiacee (codeină sau morfinp)

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

2. Medicamente pentru tratarea anxietății, a insomniei sau a spasmelor musculare: În această categorie sunt inclunse pastilele date pe rețetă, cum ar fi xanax, care poate apărea la drugtest ca benzodiazepine.

3. Medicamente pentru depresie și tulburări afective: În această categorie sunt incluse antidepresivele, care pot apărea pozitive pentru mai mutle substanțe psihoactive.

4. Medicamente pentru ADHD: Pastilele administrate pentru tratarea acestei poli pot fi depistate de drugtest ca amfetamină.

În această categorie, depistate drept amfetamină, sunt incluse și spray-urile nazale.

5. Medicamente pentru răceală: Majoritatea pastilelor administrate pentru tratarea răcelii pot fi depistate de drugtest ca codeină, opiacee sau amfetamină. În această categorie sunt inclunse antibioticele și pastilele antialergice, antiepileptice și vasodilatatoare.

Citește și: "Aventura" rochiei povestită cu umor chiar de celebra prezentatoare la Follow us!: Teo Trandafir: "Nu puteam să mă uit la mine în oglindă..."

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI