Close sidebar
Close sidebar

Medicii din Buzau acuzati de malpraxis se apara in cazul copilului mort in pantecele mamei! "Nu am mai vazut asa ceva!"

O familie din Buzau acuza de malpraxis un medic de la Maternitatea Buzau, dupa ce fatul a decedat la 34 de saptamani, in pofida asigurarilor doctorului ca totul va fi in regula.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Totusi, medicii de la Maternitate sustin ca ar fi fost un caz nefericit, rarisim, un simplu accident care nu putea fi prevazut. Ar fi ceea ce se numeste in literatura de specialitate "cazul copilului sinucigas”, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, seful de sectie Dorin Neacsu.

Cei doi parinti spun ca au mers la cabinetul particular al medicului Anca serbanoiu pentru ca femeia simtea ca ceva este in neregula cu copilul, iar in urma unei ecografii medicul i-ar fi spus ca fatul este bine, cu toate ca avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului.

”Am fost pe 14 februarie, seara, la cabinetul doamnei doctor, care ne-a spus ca bebelusul are cordonul ombilical in jurul gatului, dar ca nu ar fi nicio problema si sa fim linistiti. Am plecat acasa, insa dupa ce am vazut ca nu mai avea deloc activitate, dimineata, am ajuns la maternitate, unde doamna doctor era de garda si ne-a spus din nou ca bebelusul nu are nimic”, spune tatal copilului.

Medicul Anca serbanoiu a confirma spusele parintilor, insa este de parere ca a actionat "ca la carte" si ca nimic nu sugera ca fatul nu ar fi fost bine. Ea mai spune ca nici ea, nici colegii sai nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz

"Pe 14 februarie, pacienta s-a prezentat la cabinetul meu particular pentru o ecografie, iar in urma ecografiei i-am explicat ca fatul are o circulara pericervicala, ceea ce nu este o problema acuta pentru ca multi copii se nasc asa si pe cale naturala.

Mai mult, fatul avea o greutate chiar mai mare decat era normal la 34 de saptamani, deci nimic care sa imi atraga atentia referitor la o suferinta fetala si am rechemat-o la control daca dorea la 2-3 saptamani. Pe 15 februarie, s-a prezentat la maternitate spunand ca fatul nu se mai misca asa cum se misca.

Am revazut-o ecografic, ne-am uitat amandoua ca fatul misca, avea puls normal si i-am sugerat sa ramana sub supraveghere.

A ramas la cererea mea, am internat-o si a urcat pe sectie. Copilul era ok si nimic nu impunea o cezariana la acel moment, mai ales ca era un copil de  34 de saptamani, deci insuficient dezvoltat. Pacienta a zis ca a simtit miscari pana pe la 11.30, iar la ora 15.00, cand doamnele asistente au mers la monitorizare, fatul nu mai prezenta semne vitale. Este un caz cum eu si colegii nu am mai vazut.
Nu stiu daca cineva ar fi putut face mai mult”
, a declarat medicul Anca serbanoiu.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Copilul a murit din cauza unui nod format pe cordonul ombilical care nu a mai permis circulatia sangelui, insa medicii de la Maternitatea Buzau spun ca problema nu putea fi observata la ecografie si nu existau semne care sa dea de banuit ca s-ar putea intampla asa ceva.

"Eu nu am mai vazut asa ceva. Un copil cu atat de multe circulare. Erau doua circulare cu nod in jurul gatului, apoi o circulara tip esarfa si alte doua circulare in jurul stomacului care nu puteau fi decelabile la ecograf. Este un caz atipic, eu nu am mai vazut asa ceva in toata cariera mea si sunt convins ca nu multi medicii au vazut asa ceva. Este un caz exceptional care a produs un deces supraacut probabil printr-o miscare mai brusca a copilului cand nodul s-a strans si nu a mai permis circulatia sangelui”, a declarat medicul Dorin Neacsu, seful sectie Obstetrica-Ginecologie 2 de la Maternitatea Buzau.

Parintii copilului mort inainte de a se naste spun ca, desi decesul a fost constatat in jurul orei 15.00, operatia de extractie a acestuia a fost facuta abia a doua zi dimineata.

”A internat-o pe la 9 dimineata, iar urmatoarea monitorizare a fost la 15 dupa-amiaza, cand deja era prea tarziu. Operatia a fost facuta dupa 19 ore de asteptare. Va dati seama prin ce am trecut, mai ales sotia, ea stiindu-se cu copilul mort in burta. Abia dupa cateva telefoane a putut sa fie operata si sa i se scoata copilul mort”, a declarat sotul femeii.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Medicul Anca serbanoiu spune ca si in acest caz au fost respectate toate procedurile si ca mama nu a fost niciun moment in pericol, iar pentru copil oricum nu se mai putea face nimic.

"O sarcina oprita din evolutie nu se extrage imediat. Sarcina oprita in evolutie se poate declansa pe cale naturala. Fatul poate ramane in uter pana la 2-3 saptamani fara pericol”, a declarat medicul Anca serbanoiu.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Claudiu Damian, spune ca s-a autosesizat in acest caz si a deschis o ancheta administrativa.

"Vreau sa mentionez ca pana la aceasta data nu ni s-a adus la cunostinta nimic oficial din partea familiei, ne-am autosesizat si anchetam acest caz pe cale administrativa. Pe parte medicala se va ocupa Colegiul Medicilor, iar daca familia doreste sa se adreseze si altor organe abilitate este libera sa o faca, noi vom oferi toate datele care ne vor fi solicitate. Conform necropsiei, cauza decesului este o hemoragie cerebrala cauzata de o strangulare de cordon pe un cordon ombilical lung de aproximativ 90 de centimetri, care in mod normal este undeva la 55-60 de centimetri”, a declarat Claudiu Damian, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI