Perioadele în care Mercur retrograd vine în viețile noastre ne ofera ocazia de a ne reevalua modul în care ne exprimăm, față de noi și față de cei din jurul nostru. În aceste perioade din an ne conectăm și ne gândim mai profund la lumea înconjurătoare.

Descoperă ce se va întâmpla pe parcursul anului 2024, atunci când Mercur va fi retrograd.

horoscop

Descoperă ce se va întâmpla pe parcursul anului 2024, atunci când Mercur va fi retrograd.

[Sursa foto: iStock]

Calendarul astronomic pentru Mercur retrograd în 2024

În anul 2024, Mercur retrograd lansează o provocare pentru noi toți. Vom afla cum putem să devenim mai flexibili, deschiși la ceea ce se întâmplă în jur, dar și mai creativi atunci când ne aflăm în diverse situații limită.

Citește și: Horoscop pentru 16 ianuarie 2024: Săptămâna începe bine pentru aceste zodii

Pentru acest an, calendarul astronomic pentru Mercur retrograd arată astfel, conform semnificatii.ro:

  • Între 1 și 25 aprilie, Mercur retrograd va fi în Berbec, semnul inițierii și al acțiunii
  • Între 5 și 28 august, Mercur retrograd va fi în Fecioară, semnul analizei și al serviciului.
  • Între 26 noiembrie și 15 decembrie, Mercur retrograd va fi în Săgetător, semnul aventurii și al filozofiei.

Perioada 1- 25 Aprilie 2024: Mercur retrograd în Berbec

Această perioadă este o bună ocazie pentru a ne reevalua intențiile, dar și acțiunile. Tranzitul are loc între 1 și 25 aprilie și ne va influența modul în care comunicăm cu cei din jur și modul în care gândim. Luarea deciziilor, de asemenea, va suferi unele „modificări” în această perioadă.

Mercur retrograd în Bebec ne îndeamnă să fim mai curajoși și mai creativi decât în mod normal, dar și să încercăm să vedem și să fim conștienți de riscurile pe care le implică aceste două atitudini.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este important să nu fim foarte impulsivi sau foarte agresivi sau nesăbuiți. Riscăm să intrăm în conflicte, greșeli sau chiar accidente. În această perioadă a Mercur retrograd în Berbec, este bine să intrăm în proiecte noi și să ne asumăm unele responsabilități și chiar să experimentăm lucruri noi.

Perioada 5 – 28 August 2024: Mercur retrograd în Fecioară

Aceasta este cea de-a doua perioadă importantă în care Mercur retrograd ne va impacta viețile. În acest interval, planeta comunicării va reveni în semnele Fecioară și Leu. Cele două semne guvernează aspectele ce țin de serviciu, muncă, ordine, pasiune, spirit de lider și creativitate.

Atunci când Mercur va fi retrograd în aceste două semne, ne vom putea revizui relațiile cu cei din jur, chiar dacă este vorba despre persoana iubită sau parteneri de afaceri sau simpli prieteni.

Este important ca în această perioadă să fim mai receptivi la părerile celor din jurul nostru și să ne comunicăm dorințele și așteptările cât mai clar posibil.

Astfel, ne putem feri de situații mai complicate. Totodată, vom putea rezolva conflicte ori neînțelegeri ce ar putea reapărea din trecut.

Citește și: Horoscop săptămânal pentru 15- 21 ianuarie 2024: Se anunță o perioadă plină de surprize!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

galaxie

Consultă calendarul astronomic pentru a afla datele la care Mercur retrograd ne va impacta viețile.

[Sursa foto: iStock]

Perioada 26 Noiembrie- 15 Decembrie: Mercur retrograd în Săgetător

Mercur retrograd în Săgetător ne va oferi șansa de a ne reevalua modul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare, la adevăr și la sens. În acest interval ne putem deschide mintea și ne putem împărtăși viziunea și ne putem îmbogăți experiența.

În această perioadă pot apărea probleme cu comunicarea, transportul, precum și înțelegerea altor culturi.

Este important să fim toleranți și precauți în această perioadă. Totodată, putem considera acest interval ca un moment perfect pentru a ne manifesta pasiunile și pentru a descoperi noutăți în jurul nostru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si