Uneori, trezitul în miezul nopții pentru a merge la baie poate fi frustrant, dar poate fi și ceva serios la mijloc, de ordin medical.

În mod normal, nu este ceva atipic să mergem la baie de până la 8 ori în timpul zilei și o dată sau de două ori pe timpul nopții, însă, dacă trebuie să mergem mai des de atât, acesta ar putea fi un semn al stării precare de sănătate.

Astfel de semne pot anunța, spre exemplu, diabetul, potrivit NHS, relatează Mirror.

Ce este nicturia?

Nicturia se datorează producției și eliminării unei cantități mai mari de urină pe timpul nopții. Aceasta poate fi asociată cu patologiile cardiace, renale, tumorale sau ale hipotalamusului.

În general, aceasta este cauzată de producția în exces a urinei. Potrivit Daily Record, peste o treime dintre oamenii din Regatul Unit suferă de nicturie și pierd sute de ore de somn în fiecare an.

Cum ne putem face somnul mai odihnitor?

Dr. Kathrine Hall a povestit pentru Happy Beds ce pot face oamenii pentru a reduce impactul nicturiei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mersul frecvent la baie pe timpul nopții poate fi un semn rău. Ce spune asta despre sănătatea organismului tău / Ce este nicturia

Mersul frecvent la baie pe timpul nopții poate fi un semn rău. Ce spune asta despre sănătatea organismului tău / Ce este nicturia

[Sursa foto: Freepik]

Dacă trebuie să folosiți baia pe timpul nopții, doctorul Hall recomandă să vă culcați pe o parte. Studiile arată că există o legătură între îmbunătățirea simptomelor apneei în somn și îmbunătățirea simptomelor vezicii urinare hiperactive. Așadar, dacă aveți nicturie sau apnee în somn (n.r. tulburare de somn severă în care respirația se oprește și este reluată în mod repetat), dormitul pe o parte cu spatele drept ajută la deschiderea căilor respiratorii și vă permite să respirați regulat.

Dacă stați în picioare toată ziua, aceasta ar putea fi una dintre cauzele care vă duc mai des la baie pe timpul nopții. Potrivit doctorului Hall, dacă singura dată când stai întins este atunci când mergi la culcare, lichidul care s-a acumulat în picioare nu are șanse să se scurgă și să curgă către rinichi. Doctorul recomandă să ridicați picioarele înainte de culcare, similar cu statul sprijiniți pe brațul unei canapele, pentru a lăsa lichidul să curgă ușor.

De asemenea, consumul excesiv de apă vă poate favoriza „călătoriile” la baie pe timp de noapte. Dacă nu doriți să reduceți cantitatea de apă pe care o beți într-o zi, este important să planificați când o consumați și, pe cât posibil, să evitați să beți apă timp de aproximativ 2 ore înainte de a vă culca. În cazul în care simțiți nevoia să consumați lichide înainte de a vă culca, este recomandat să luați înghițituri mici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si